Μακελειό σε εκκλησία στην Δαμασκό:Tο ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να προστατέψει τους ελληνορθόδοξους της Συρίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των ελληνορθόδοξων της Συρίας μετά την επίθεση σε εκκλησία στην Δαμασκό.

Ακολουθεί η δήλωση αναλυτικά:

Η αποκρουστική πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση μέσα σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Συρία αφενός υπογραμμίζει την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί πλέον σε όλα τα κράτη της περιοχής, ιδίως μετά την κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Ιράν, αφετέρου πιστοποιεί τη διαφαινόμενη αδυναμία της νέας Κυβέρνησης της Δαμασκού να εγγυηθεί την ασφάλεια του πληθυσμού της χώρας και τη μετάβαση σε ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των ελληνορθοδόξων της Συρίας από τον κίνδυνο επιθέσεων από τζιχαντιστικές οργανώσεις, εκπέμποντας ένα καθαρό και σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα: Η άρση των κυρώσεων στη Συρία πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων και την πιστή εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.