Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: Τι συζητήθηκε

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη (24-25 Ιουνίου) και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (26-27 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Μητσοτάκης και Μερτς ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και θα συναντηθούν από κοντά σε λίγες μέρες στις Βρυξέλλες – στις συνόδους του ΕΛΚ και της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Χάγη το μεσημέρι της Τρίτης. Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει με το δείπνο των ηγετών το βράδυ της ίδιας μέρας και θα συνεχιστεί το πρωί της Τέταρτης.

Απευθείας από τη Χάγη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες ώστε να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization).

Για την Πέμπτη 26 Ιουνίου είναι προγραμματισμένες η σύνοδος του ΕΛΚ και η σύνοδος των ηγετών της ΕΕ.