Χάρη

Ο Αδωνις Γεωργιάδης πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τους κάνει μεγάλη χάρη αν φτιάξει δικό του κόμμα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027. Υποθέτω πως το φρονεί όχι μόνο επειδή θα βρουν έναν μπαμπούλα για τους ψηφοφόρους που δεν λατρεύουν πια τη ΝΔ, αλλά κι επειδή θεωρεί ότι θα κόψει «ίσως δύο μονάδες, από το ΠΑΣΟΚ». Πάντως, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο: τέτοια τροπάρια να τονώσουν μόνο την πίστη των απόλυτα πιστών στο νεοδημοκρατικό δόγμα.

Μπηχτές

«Οποιος νομίζει ότι θα μπορούσε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα, ας παρουσιάσει συγκεκριμένα δεδομένα». Αυτή η ατάκα του Γεραπετρίτη εξελήφθη ως απάντηση στην κερκόπορτα. Την ίδια μέρα, χθες, ο Γεωργιάδης εκστόμισε μια πιο καθαρή μπηχτή για τον Νίκο Δένδια, λέγοντας «κάποια στιγμή από ολιγωρία, δεν κατάλαβε τότε το υπουργείο Εξωτερικών και βγαίνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο, στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη». Πάρτε ποπ κορν γιατί ανεβαίνουν και τα δημοσκοπικά νούμερα των δυσαρεστημένων με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Πατριωτισμός

«Τι θα πει το Κοινοβούλιο είναι καθοριστικό για μένα. Το τι θα πει η πλειοψηφία είναι πιο σημαντικό. Θα υπάρξει, φαντάζομαι, αίτημα για Εξεταστική. Κρίσιμο για το οτιδήποτε είναι η στάση της ΚΟ της ΝΔ απέναντι στη δική μου υπόθεση». Τάδε έφη Μάκης Βορίδης. Οταν πρωτοακούει κανείς τη δήλωση μοιάζει με εκδήλωση κομματικού πατριωτισμού. Αν την ξανακούσει, όμως, μπορεί να την πάρει και ως έμμεση απειλή προς το κόμμα – τύπου στηρίξτε με αλλιώς θα με χάσετε.

Daddy

Ο Λευκός Οίκος καλωσόρισε τον Ντόναλντ Τραμπ με ένα βίντεο που είχε ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Usher που λέει «Daddy’s home… Hey, hey, hey, Daddy». Για το πω ευθέως: ο Λευκός Οίκος τρόλαρε τον Μαρκ Ρούτε. Στοιχηματίζω πως ούτε τώρα κατάλαβε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ πόσο έχει αυτογελοιοποιηθεί κάνοντας τον αρχιστράτηγο της κολακείας. Οπότε, δεν θα το αντιληφθεί ούτε στην επόμενη ξυλιά που θα του δώσει ο Daddy. Μακάριος, αν μη τι άλλο.