Έκλεισε η πλατφόρμα για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ – 170.000 οι αιτήσεις

Έπεσε η «αυλαία» για την πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, το οποίο αφορά 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και προβλέπει επίδομα έως 750 ευρώ για την παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης σε δεξιότητες υψηλής ζήτησης.

H ανακοίνωση της ΔΥΠΑ

Σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουλίου και ώρα 11:00, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση υποβολής αιτήσεων ανέργων και εργαζόμενων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση σε δεξιότητες ψηφιακές, πράσινες και οικονομικού εγγραμματισμού για ανέργους και εργαζόμενους ωφελούμενους».

Η έκδοση του Μητρώου Ωφελούμενων Ανέργων και Εργαζόμενων και η δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 150 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.