Βέφα Αλεξιάδου: Σάλος με αγοραπωλησία προσωπικών της αντικειμένων σε παζάρι στον Ελαιώνα – «Τα αγόρασα γιατί είχαν χαμηλή τιμή»

Βέφα Αλεξιάδου

Μία απίστευτη αγγελία εντόπισαν και αποκάλυψαν συντελεστές της εκπομπής «Super Κατερίνα» σήμερα (02.07.2025), η οποία προσέφερε προσωπικά αντικείμενα και αναμνηστικά που ανήκαν στην αείμνηστη μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου που πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε η εκπομπή, τα ακίνητα που είχε η Βέφα Αλεξιάδου σε Κηφισιά και Χαλκιδική έχουν πωληθεί από τα εγγόνια της, μαζί με ό,τι υπήρχε μέσα, γεγονός που ενδεχομένως εξηγεί το πώς τα προσωπικά αντικείμενα της μαγείρισσας βρέθηκαν να πωλούνται σε παζάρι.

Ο άνθρωπος που πουλούσε τα αντικείμενα της 91χρονης ζητούσε 150 ευρώ, με την εκπομπή του Alpha να έρχεται σε επικοινωνία μαζί του και εκείνον να αποκαλύπτει ότι τα είχε αγοράσει από παζάρι στον Ελαιώνα.

«Καμία απολύτως σχέση δεν είχα με τη Βέφα Αλεξιάδου. Πριν από αρκετούς μήνες επισκέφθηκα το παζάρι που γίνεται κάθε σαββατοκύριακο στον Ελαιώνα για να χαζέψω. Αν έχετε πάει θα ξέρετε ότι εκεί μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε. Ένας πωλητής τα είχε όλα απλωμένα κάτω. Όχι μόνο αυτά, αλλά και πολλά άλμπουμ με φωτογραφίες, αλλά και χύμα φωτογραφίες σε καλάθια.

Στην αρχή είδα τα μετάλλια, αλλά δεν κατάλαβα ότι ήταν της Βέφας Αλεξιάδου. Τον ρώτησα πόσο έχει ένα από αυτά, και μου είπε αν θέλω να τα πάρω όλα μαζί. Βραβεία, μετάλλια πλακέτες. Τότε διάβασα το όνομα και κατάλαβα και στενοχωρήθηκα να πω την αλήθεια. Πώς κατέληξε όλη η ζωή μιας τόσο διάσημης μαγείρισσας στο παζάρι…», ανέφερε αρχικά ο αγοραστής των προσωπικών αντικειμένων της Βέφας Αλεξιάδου.

«“Πόσο κάνουν όλα μαζί;”, ρώτησα. Μου είπε μια πολύ χαμηλή τιμή και έτσι αποφάσισα και τα πήρα. Σκεφτόμουν ότι ίσως κάποιος του χώρου, κάποια στιγμή θα έδειχνε ενδιαφέρον να τα πάρει, αφού οι εναπομείναντες συγγενείς της Βέφας, τα εγγόνια, ίσως αποφάσισαν να τα δώσουν όλα, ό,τι υπήρχε στο σπίτι της, σε έμπορο, με κάποιο χαμηλό τίμημα φαντάζομαι.

Τα 150 ευρώ που έβαλα στην αγγελία ήταν συμβολικό ποσό. Δεν γνωρίζω τι αξία μπορεί να έχουν πραγματικά. Δεν περίμενα, πάντως, να πάρει τόση δημοσιότητα το θέμα. Παρόλο που βρέθηκαν 2-3 αγοραστές, απέσυρα την αγγελία, γιατί μάλλον ήταν μια λάθος, βιαστική απόφαση, προκειμένου να μην καταλήξουν σε κάποιον έμπορο πάλι. Ίσως δείξει ενδιαφέρον κάποιος του χώρου της μαγειρικής.

Εμένα, άλλωστε, δεν μου είναι χρήσιμα και αποφάσισα και τα πήρα γιατί και η τιμή αγοράς ήταν χαμηλή, αλλά και γιατί μου κακοφάνηκε που η ιστορία μιας ζωής και οι διακρίσεις μιας τόσο σπουδαίας γυναίκας, ήταν έτσι πεταμένη, σε ένα παζάρι», πρόσθεσε ο ίδιος.

To άρθρο Βέφα Αλεξιάδου: Σάλος με αγοραπωλησία προσωπικών της αντικειμένων σε παζάρι στον Ελαιώνα – «Τα αγόρασα γιατί είχαν χαμηλή τιμή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .