Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές, είπε ο Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Λεμεσού – Στις πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Λεμεσού – Προσφορά για βοήθεια
Δύο εκκλησάκια υπέστησαν ζημιές στην επαρχία Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Λεμεσού, Πάτερ Φιλόθεο, σημειώνοντας παράλληλα την πρόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου για παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πάτερ Φιλόθεος ανέφερε πως η πρώτη εκκλησία είναι ένα εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στην κοινότητα Βουνίου της επαρχίας Λεμεσού το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Πρόκειται για ένα νεότερο παρεκκλήσι, το οποίο δεν είναι αρχαίο, σημειώνοντας πως «το μόνο που απέμεινε είναι η εξωτερική τοιχοποιία, και τα υπόλοιπα έχουν καταρρεύσει γιατί ήταν ξυλόστεγη η κατασκευή του».
Το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, συνέχισε ο πάτερ Φιλόθεος κτίστηκε στην δεκαετία του 1990, είναι νεότερη κατασκευή στην οποία καταστράφηκε το τέμπλο, οι εικόνες, οι τοιχογραφίες και τα ιερά σκεύη, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την ίδιο, η δεύτερη εκκλησία είναι αυτή, του Αγίου Σιλουανού που βρίσκεται στην περιοχή Σουνίου.
Ερωτηθείς σχετικά ο Πάτερ Φιλόθεος ανέφερε πως είναι μια νεότερη εκκλησία επίσης ξυλόστεγη η οποία ως επί το πλείστον αποτελεί χαρακτηριστικό των εκκλησιών του Τροόδους που είναι οι ξυλόστεγες βασιλικές. Αυτή καταστράφηκε, όπως είπε, ενώ έμεινε η εξωτερική τοιχοποιία.
Σε ερώτηση για την αποκατάσταση των δύο εκκλησιών ο πάτερ Φιλόθεος ανέφερε πως θα δούνε πώς μπορεί το Κράτος να βοηθήσει και ακολούθως θα γίνει καθαρισμός του εσωτερικού χώρου των δύο εκκλησιών.
Το εκκλησάκι του Αγίου Σιλουανού, είπε, «είναι κάπως πιο απομακρυσμένο και βρίσκεται στην δασώδη περιοχή της κοινότητας Σουνίου, όπου η περιοχή μετατράπηκε σε “κρανίου τόπο”». «Κάηκαν όλα τα δέντρα, κάηκαν κάποια σπίτια στην περιοχή και τώρα ξεκίνησε η λειτουργία του παρεκκλησιού», συμπλήρωσε.
Στις πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Λεμεσού, προσφορά για βοήθεια
Ο πάτερ Φιλόθεος ανέφερε πως αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Λεμεσού της οποίας ηγείτο ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος επισκέφθηκε την Πέμπτη όλες τις περιοχές που επλήγησαν της πόλης και επαρχίας Λεμεσού σημειώνοντας τα μέλη της αντιπροσωπείας «ήρθαν σε επαφή με τους πυρόπληκτους και επισκέφτηκαν και τα δύο παρεκκλήσια».
Είμαστε σε συνεννόηση, είπε ο πάτερ Φιλόθεος, με τους φορείς της Πολιτικής Άμυνας γιατί πρόθεση του Μητροπολίτη Αθανάσιου είναι να προσφέρουν φαγητό καθημερινά για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για όλους τους πυρόπληκτους.
Συνεργαζόμαστε, είπε, «για να δούμε πως θα κινηθούμε και σ’ αυτόν τον τομέα, στο πλαίσιο μιας προσφοράς της εκκλησίας σε όλους τους πυρόπληκτους αδερφούς μας».
Επιπρόσθετα συνέχισε, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού παραχώρησε ένα χώρο στην Επισκοπή το λεγόμενο Πολυδύναμο Κέντρο “Ο Καλός Ποιμήν” όπου εκεί φιλοξενούνται 25 άτομα που πλήγησαν από την καταστροφή της πύρινης λαίλαπας, μαζί με τα μωρά και τις υπόλοιπες οικογένειες τους, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της φιλοξενίας παρέχεται και φαγητό σε κλιματιζόμενο χώρο.
Ο πάτερ Φιλόθεος είπε πως «συμπάσχουμε με τους συνανθρώπους μας, συμμεριζόμαστε τον πόνο και την δυσκολία και είμαστε διατεθειμένοι για οτιδήποτε χρειαστούν να είμαστε στο πλευρό τους».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Το άρθρο Δύο εκκλησάκια καταστράφηκαν. Προσφορά βοήθειας στους πληγέντες από Μητρόπολη Λεμεσού εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.