«Είναι ο φονιάς της και τώρα το παίζει τρελός»

Το δριμύ κατηγορώ του πατέρα της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που μαχαίρωσε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, άκουσε χθες ο δράστης της δολοφονίας, οποίος δικάζεται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Εκείνη τον αγαπούσε πραγματικά και αυτός τη μαχαίρωσε. Πήγαινε στις δουλειές της σαν νταβατζής και της έπαιρνε τα λεφτά της. Είναι ο φονιάς της και τώρα το παίζει τρελός» είπε ο Αθανάσιος Γρίβας, πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας, χαρακτηρίζοντας την εγκληματική πράξη που στέρησε με τρόπο βίαιο τη ζωή του παιδιού του «σχεδιασμένη» και τον κατηγορούμενο «χειριστικό και κακοποιητή» απέναντι στην κόρη του.

Ο πατέρας της κοπέλας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα γνώριζε για τη σχέση θύτη και θύματος.

 Εισαγγελέας: Τη βλέπατε φοβισμένη;

Μάρτυρας: Οχι, αν είχα καταλάβει κάτι θα του είχα σπάσει τα κόκαλα, έμαθα μετά για βιασμό της ενώ ήταν έγκυος.

Εισαγγελέας: Τι σας είπε η κόρη σας για τις αιτίες που αποφάσισε να διακόψει;

Μάρτυρας: Μου είπε “μπαμπά είχες δίκιο, αυτός δεν θέλει οικογένεια, το μόνο που τον νοιάζει είναι να πίνει μπίρες”. Της είπα “καλά που το κατάλαβες”.

Υποστήριξη κατηγορίας: Πότε μάθατε για την αποβολή της;

Μάρτυρας: Μετά, κατόπιν εορτής, απέβαλε κατόπιν ξυλοδαρμού. Αν το ήξερα τότε, εγώ θα ήμουν τώρα ο κατηγορούμενος.

Υποστήριξη κατηγορίας: Για ποιον λόγο δεν σας πήρε τηλέφωνο εκείνο το βράδυ η κόρη σας;

Μάρτυρας: Γιατί θα ήμουν τώρα κατηγορούμενος. Αλίμονο σε αυτόν που θα πείραζε το παιδί μου. Η Κυριακή τον αγαπούσε…

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει να αναγνωριστεί στον 39χρονο «μειωμένος καταλογισμός» λόγω σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει. Το αίτημα προκάλεσε εντάσεις με τους συνηγόρους προς υποστήριξη της κατηγορίας να κάνουν λόγο για «προσχηματικές» απόπειρες αυτοκτονίας του κατηγορουμένου, αλλά και για ανυπαρξία προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση της μητέρας της Κυριακής Γρίβα.