Κολωνάκι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το τζιπ πέφτει στους θαμώνες του εστιατορίου

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από την τρελή πορεία του μαύρου τζιπ, που με λυμένο χειρόφρενο, κινείται ανεξέλεγχτα και πέφτει επάνω στους θαμώνες καταστήματος εστίασης στο Κολωνάκι, τραυματίζοντας 11 ανθρώπους.

Συνολικά 11 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, όπου παραμένουν οι 6. Μεταξύ αυτών 46χρονος που εισήχθη στη ΜΕΘ με πολλαπλά κατάγματα. Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών έχει ως εξής:

1. Άνδρας, 46 ετών, με πολλαπλά κατάγματα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και η κατάστασή του είναι σταθερή.

2. Γυναίκα, 44 ετών,   εισαγωγή στην Παν/κη κλινική λόγω θλαστικών τραυμάτων.

3. Γυναίκα, ετών 47. Εισαγωγή στην Α’ Χειρουργική για αιμοδυναμική παρακολούθηση.

4. Γυναίκα, ετών 31. Εισαγωγή στην Παν/κη με κάταγμα σφυρού και ρήξη τετρακεφάλου.

5. Γυναίκα, ετών 48, Εισαγωγή στην Α. Χειρουργική. Εκανε χειρουργείο ρήξη σπλήνας.

6. Άνδρας, ετών 25. Εισαγωγή στην Παν/κη με θλαστικά τραύματα.

Τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την τυφλή πορεία του οχήματος

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ψηλά επί της οδού Λουκιανού και έπεσε με μεγάλη ορμή στα τραπέζια. Οι τραυματίες ούρλιαζαν και οι πυροσβέστες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν ώστε οι διασώστες του ΕΚΑΒ να τους βάλουν στα ασθενοφόρα.

«Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ετρωγε σε άλλο μαγαζί πιο ψηλά στην Λουκιανού και μάλιστα ο παρκαδόρος μόλις αντιλήφθηκε τι άρχισε να συμβαίνει, έτρεξε να σταματήσει το αυτοκίνητο αλλά είχε τόση φόρα που ήταν αδύνατο».

Η αυτόπτης μάρτυρας, πρόσθεσε ακόμη ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος, παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία κι έδωσε κατάθεση.

«Το πρόβλημα με τους παρκαδόρους που έχουν τα μαγαζιά και διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητα των πελατών είναι πολύ έντονο στο σηγκεκριμένο σημείο», και το κατήγγειλαν όλοι οι περίοικοι.

«Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας»

«Έχω κάταγμα στο χέρι, στα πλευρά, και ράμματα στο κεφάλι – αλλά είμαι καλά», δήλωσε τραυματίας που μίλησε στην ΕΡΤ, ευχαριστώντας το ιατρικό προσωπικό. «Το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει… Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και κάποιος φώναξε “αυτοκίνητο”. Ήμουν ήδη στο έδαφος με πολλά αίματα». Στη συνέχεια, περιέγραψε σκηνές πανικού: «Ένιωσα ότι το αυτοκίνητο ερχόταν καταπάνω μας. Σύρθηκα για να απομακρυνθώ. Μας έσωσε το δέντρο που βρέθηκε στην πορεία του».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, στο κατάστημα βρίσκονταν περίπου 30 άτομα, από τους οποίους τραυματίστηκαν κυρίως όσοι κάθονταν στο μπροστινό μέρος. Οι διασώστες έφτασαν άμεσα στο σημείο, με την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να κινητοποιούνται άμεσα. «Πρέπει να ευχαριστήσω από καρδιάς τα παιδιά του ασθενοφόρου, τον Κωνσταντίνο και τον Νίκο, και όλους τους γιατρούς στο ΚΑΤ. Ήταν καταπληκτικοί. Είχαν 90 περιστατικά και μας περιποιήθηκαν όλους», τόνισε.

«Ένιωσα τυχερή που κούνησα τα χέρια και τα πόδια μου. Είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή και δεν έπαθε κανείς κάτι πολύ σοβαρό».

Χαοτική σκηνή, με πολύ κόσμο, τραυματίες και αίματα

Δύο κάτοικοι του Κολωνακίου, ο Κώστας και ο Μιχάλης, βρέθηκαν στο σημείο του τροχαίου από την πρώτη στιγμή και μετέφεραν εικόνες πανικού, λίγο αφότου το μεγάλο τζιπ έπεσε πάνω στο κατάστημα εστίασης.

«Άκουσα ποτήρια να σπάνε, τραπέζια να πέφτουν, φωνές και πανικό. Κατέβηκα κάτω και είδα κόσμο τραυματισμένο, πεσμένο στο πεζοδρόμιο», ανέφερε ο Κώστας. «Η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα έφτασαν πολύ γρήγορα. Το όχημα είχε σταματήσει ακριβώς δίπλα από την τζαμαρία. Ευτυχώς, δεν μπήκε μέσα στο κατάστημα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης έκανε λόγο για χαοτική σκηνή, με πολύ κόσμο, τραυματίες και αίματα.

«Ήταν τραγικό αυτό που έγινε. Άκουσα ότι το αυτοκίνητο το είχε παρκάρει υπάλληλος του καταστήματος και δεν είχε βάλει καλά το χειρόφρενο. Το όχημα κύλησε, χτύπησε το δέντρο – που έπεσε – και μετά βρέθηκε πάνω στον κόσμο», είπε ο Μιχάλης, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με μαρτυρίες, ο παρκαδόρος προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο μετά το περιστατικό.

Και οι δύο ανέφεραν πως το δέντρο ήταν αυτό που ανέκοψε την πλήρη ορμή του οχήματος, πιθανότατα αποτρέποντας βαρύτερους τραυματισμούς.

Πώς συνέβη το τροχαίο – Τα λάθη του παρκαδόρου

Απανωτά λάθη φέρεται να έκανε ο 35χρονος που πάρκαρε τη Μερσεντές στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να κυλίσει στην οδό Λουκιανού και να πέσει σε εστιατόριο όπου τραυμάτισε 12 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Τροχαίας, ο 35χρονος, ο οποίος ήταν εξωτερικός συνεργάτης, κάνοντας χρέη παρκαδόρου, άλλου καταστήματος στην περιοχή, όπου πήγε να πιει ποτό ο ιδιοκτήτης του SUV Μερσεντές και έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να του το παρκάρουν κανονικά, γιατί δεν εύρισκε θέση ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο είναι αυτόματο και ο 35χρονος που ανέλαβε να το παρκάρει δεν έβαλε το λεβιέ των ταχυτήτων στη θέση πάρκινγκ, ούτε πάτησε σωστά το ποδόφρενο, όπως απαιτείται σε τέτοιου είδους οχήματα, για αυτό το όχημα δεν ασφαλίστηκε και κύλισε στην κατηφόρα.

Όσες προσπάθειες και αν κατέβαλε ο 35χρονος να το σταματήσει με τα χέρια, δεν ήταν δυνατό να αποδώσουν, κι έτσι συνέβη το τροχαίο.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν αμφότεροι ο παρκαδόρος του καταστήματος εστίασης στο Κολωνάκι, καθώς και ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς αυτοκινήτου το οποίο προκάλεσε το ατύχημα.