
Τον τσάκωσαν στα πράσα με την ερωμένη του. Εκείνος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος (τσέο, στη συριζαϊκή διάλεκτο) μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας και έγγαμος, εκείνη ήταν – ίσως είναι ακόμη – η αστρονόμος της ίδιας εταιρείας. Είχαν πάει μαζί σε συναυλία των Coldplay στη Βοστώνη. Τους έπιασε αγκαλιά η κάμερα, που υπάρχει πάντα σε τέτοιου είδους συναυλίες, για να εστιάζει σε γλυκερά περιστατικά από το πλήθος που προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες. Η κάμερα έπιασε και την αντίδρασή τους μόλις αναγνώρισαν τον εαυτό τους στη γιγαντοοθόνη: Η αστρονόμος κάλυψε το πρόσωπο με τα χέρια της και έκανε μεταβολή, εκείνος έσκυψε κάτω να κρυφτεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος τους κάρφωσε κιόλας με ένα ειρωνικό σχόλιο για το είδος της σχέσης τους και η ξεφτίλα άγγιξε την τελειότητα.
Παραλείπω τον θόρυβο που ακολούθησε, το χάζι, τις γελοίες δικαιολογίες και τα συναφή, για να πάω κατευθείαν στο τέλος της ιστορίας: Τον τσέο τον απέλυσαν – για την αστρονόμο δεν ξέρω. Πολύ καλά του έκαναν, πιστεύω, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πήραν τη σχετική απόφαση. Κανείς στοιχειωδώς εχέφρων δεν εμπιστεύεσαι το τιμόνι μιας εταιρείας στα χέρια ενός ηλίθιου. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να πω κάποιον ο οποίος πάει να κρύψει την εξωσυζυγική σχέση του σε μια συναυλία. Είναι σαν να γράφεις κάτι στα σόσιαλ και μετά, όταν σε βρίζουν, εσύ να διαμαρτύρεσαι ότι το σχόλιό σου ήταν ιδιωτικής φύσεως. Δεν υφίσταται η έννοια της ιδιωτικότητας σε μια αρένα όπου έχουν συρρεύσει δεν ξέρω πόσες χιλιάδες άνθρωποι, με τον κοινό σκοπό να ακούσουν όλοι μαζί μουσική από το αγαπημένο τους συγκρότημα. Η εντύπωση της ηλιθιότητας ενισχύεται οπωσδήποτε και από την κωμική αντίδραση του ζεύγους. Αν είχαν μείνει ατάραχοι, δεν υπήρχε περίπτωση το σκάνδαλο να έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις.
Ενδεχομένως, το ολίσθημα του τσέο να είναι δυσανάλογο της τιμωρίας του. Δεν γίνεται να μην τον λυπάσαι τον φουκαρά, παρόλο που του αρέσουν οι κατ’ εξοχήν ξενέρωτοι Coldplay. Ως προς τον χαρακτηρισμό του δημοφιλούς συγκροτήματος, τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, ο “frontman”, διετέλεσε παντρεμένος με την Γκουίνεθ Πάλτροου.
ΚΩΜΕΙΔΥΛΛΙΟ
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση» τη ΝΔ σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Αυτό δεν προξενεί εντύπωση, γιατί είναι φανερό ότι ο κ. Φαραντούρης έχει φιλοδοξίες, τις έχει μάλιστα αποκαλύψει, τότε που μας έλεγε ότι δέχεται πίεση από την κοινωνία για να θέσει υποψηφιότητα. Προβλέπει, όπως ο καθένας μας άλλωστε, το μέλλον προς το οποίο πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζει από τώρα τη θέση του για το μετά. Χτίζει την εικόνα του και φτιάχνει το κοινό του. Χρησιμοποιεί μάλιστα όλη την ποικιλία των εργαλείων που έχει στη διάθεσή του, ώστε ο λόγος του να εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα απόψεων: από την προστασία των Ελληνορθόδοξων της Συρίας (θέμα που ευαισθητοποιεί και τους δεξιούς) μέχρι τον πολακισμό, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Ούτως ή άλλως, διαφορετική επιλογή δεν έχει. Εχει στιγματιστεί από τη σύμπλευσή του με τον Στέφανο Κασσελάκη την εποχή της γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ – που ήταν και η καλύτερή τους, κατά τη γνώμη μου, και την οποία πάντα νοσταλγώ. Εν πάση περιπτώσει, το παιχνίδι του είναι θεμιτό στην πολιτική.
Το μόνο που προξενεί εντύπωση σε αυτό το ανάλαφρο καλοκαιρινό κωμειδύλλιο είναι γιατί η ΝΔ συνδράμει τον κ. Φαραντούρη στον αγώνα του να προβληθεί, γιατί αυτό κάνουν όταν ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον πολακίζοντα ευρωβουλευτή. Αυτό δεν το καταλαβαίνω, γιατί δεν υπάρχει κάποιο προφανές συμφέρον για τη ΝΔ ούτε όμως και αφανές, πιστεύω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει μόνος του προς το τέλος, δεν έχει ανάγκη από βοήθεια. Δεν σπαταλάς, λοιπόν, πολύτιμα πυρομαχικά σε ένα πλοίο που βυθίζεται και είναι απλώς θέμα χρόνου να το καλύψει η επιφάνεια του νερού.
Με την ευκαιρία αυτή, λίγες κουβέντες για τον μεγάλο καημό μου. Ακόμη περιμένω τα «χαρούμενα γραφεία», που υποσχέθηκε ο κ. Φάμελλος ότι θα γέμιζε την Ελλάδα. Οχι από συμπάθεια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από περιέργεια. Θα ήθελα πάρα πολύ να ξέρω τι κάνει ένα γραφείο χαρούμενο. Τα έπιπλα, το φενγκ-σούι, τα χρώματα;