Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: «Τιτανομαχίες» με φόντο τον μεγάλο τελικό

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μπαίνει στην τελική του ευθεία. Παρά τις όποιες παραφωνίες σχετικά με τη διοργάνωση, αυτή έχει προσφέρει άφθονο θέαμα.

Μετά τις συγκλονιστικές αναμετρήσεις της φάσης των «8», ακολουθούν οι ημιτελικοί. Τσέλσι, Φλουμινένσε, Παρί Σεν ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης, θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις του μεγάλου τελικού.

Τσέλσι – Φλουμινένσε (08/07, 22:00) 

Το πρώτο, χρονικά, ζευγάρι είναι αυτό της Τσέλσι και της Φλουμινένσε. Οι δύο ομάδες, κατάφεραν με πανομοιότυπο τρόπο, να πάρουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Παλμέιρας και Αλ Χιλάλ αντίστοιχα, δεν στάθηκαν ικανά εμπόδια στον δρόμο τους.

Αγχωτικές νίκες με το ίδιο σκορ, 2-1, και γκολ «λύτρωσης» στα τελευταία λεπτά του αγώνα (83′ και 70′).

Έδρα της αναμέτρησης το «MetLife Stadium» της Νέας Υόρκης. Μια «Λατινοευρωπαϊκή» μάχη, που θα δώσει το πρώτο εισιτήριο του τελικού.

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης (09/07, 22:00)

Μια μέρα αργότερα, την ίδια ώρα, στο ίδιο γήπεδο, θα προκύψει και ο έτερος φιναλίστ. Οι δύο τελευταίες Πρωταθλήτριες Ευρώπης, θα τεθούν αντιμέτωπες.

Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνουν υποσχέσεις για ένα μεγάλο ντέρμπι. Όπως ακριβώς ήταν και τα ματς τους στους «8». Εκεί, οι Παριζιάνοι, επικράτησαν με 2-0 της Μπάγερν Μονάχου και οι Μαδριλένοι με 3-2 της Ντόρτμουντ.

Τελευταία φορά που βρέθηκαν… face to face, ήταν το 2022. Τότε, σε δύο συγκλονιστικά παιχνίδια για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, είχαν χαμογελάσει οι «μερένχες». Συνολικό σκορ 3-2 και κατάκτηση της διοργάνωσης λίγους μήνες μετά.

Το πρόσωπο που θα τραβήξει τα βλέμματα το βράδυ της Τετάρτης (09/07), είναι αυτό του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του.

Απουσίες

Πολλοί θα είναι οι απώντες των ημιτελικών. Κάρτες, αποβολές και τραυματισμοί, στερούν λύσεις από τους τέσσερις προπονητές.

Αναλυτικά το απουσιολόγιο των ομάδων:

Τσέλσι: Κόλγουιλ (κάρτες), Ντέλαπ (κάρτες), Φοφανά (τραυματισμός).

Φλουμινένσε: Φρέιτες (κάρτες), Μαρτινέλι (κάρτες), Οτάβιο (τραυματισμός), Σίλβα (τραυματισμός).

Παρί Σεν Ζερμέν: Πατσό (κόκκινη κάρτα), Ερναντέθ (κόκκινη κάρτα), Μουκιελέ (τραυματισμός).

Ρεάλ Μαδρίτης:Χάουσεν (κόκκινη κάρτα), Αλάμπα (τραυματισμός), Έντρικ (τραυματισμός), Καμαβινγκά (τραυματισμός), Μεντί (τραυματισμός).