Παναθηναϊκός: Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επέστρεψε σπίτι του

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης γύρισε σε γνώριμα λημέρια.

Όπως ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Παρασκευής (25/07), ο άλλοτε άσος της ομάδας, αναλαμβάνει πόστο στις ακαδημίες του συλλόγου.

View this post on Instagram

A post shared by @paofcacademy

Πιο συγκεκριμένη, επωμίζεται τη θέση του Youth Development Phase Coach στα ηλικιακά τμήματα Κ13 έως Κ17 αλλά και του βοηθού προπονητή στην Κ16.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επιστρέφει στον τόπο όπου μεγαλούργησε. Με τα πράσινα, έκανε δύο θητείες (2001-2004 & 2009-2013). Σ’ αυτές, κατέγραψε 172 συμμετοχές με ένα γκολ και πέντε ασίστ. Παράλληλα, κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα στην ακαδημία της ομάδας μας ως Youth Development Phase Coach στα ηλικιακά τμήματα Κ13 έως Κ17 αλλά και βοηθός προπονητή στην Κ16.

Ο Γιούρκας επιστρέφει στον Παναθηναϊκό έπειτα από 12 χρόνια όταν και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική καριέρα του. Στο σύλλογό μας εντάχθηκε για πρώτη φορά το 2001, προτού καν κλείσει τα 20 χρόνια του. Μετά από 3,5 χρόνια σπουδαίας πορείας στο Τριφύλλι που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Euro με την Εθνική Ελλάδας, ο Σεϊταρίδης πήρε μεταγραφή στην Πόρτο. Η ποδοσφαιρική επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ήρθε το 2009 και διήρκησε μία τετραετία. Στη διπλή θητεία του στο Τριφύλλι κατέκτησε δύο νταμπλ, καταγράφοντας 173 συμμετοχές, ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους δεξιούς μπακ στην ιστορία του συλλόγου μας».

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, τόνισε από την μεριά του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είναι ο σύλλογος που με ανέδειξε στην Ευρώπη, έχω κατακτήσει μαζί του τίτλους, έχουμε κάνει σημαντικότατες ευρωπαϊκές πορείες που είναι γνωστές σε όλους. Δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση συνεργασίας που μου έγινε, με μεγάλη χαρά και παράλληλα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα κι όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με πολλή δουλειά και την εμπειρία μου, ώστε να περάσουμε στα παιδιά κάποια μηνύματα μέσω ομιλιών και φυσικά μέσα στο γήπεδο. Σ’ αυτές τις ηλικίες το πιο σημαντικό πέρα από το ποδόσφαιρο είναι πώς θα τους πλάσουμε ως χαρακτήρες και προσωπικότητες. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά εάν τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν στον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι και στο χέρι τους, ότι Παναθηναϊκός δεν σημαίνει μόνο μεγάλη ομάδα αλλά και μάχη για να κερδίσω τίτλους. Γιατί Παναθηναϊκός σημαίνει πρωταθλητισμός. Άλλο αθλητισμός, άλλο πρωταθλητισμός. Οπότε μέσα από την τριβή με τα παιδιά, θα προσπαθήσω να περάσω τις αξίες, τα ιδανικά, τη νοοτροπία του συλλόγου και να τους πλάσουμε την προσωπικότητα.

Είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την ακαδημία, έχω πάρει το UEFA A και το UEFA C των ακαδημιών. Είναι και για εμένα μια νέα αρχή. Έκανα μία θητεία στην Κ15 και Κ16 της εθνικής ομάδας. Είδα ότι είναι κάτι όμορφο και αγνό. Μπορεί να μην έχει την ίδια προβολή και οικονομική ανταμοιβή με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό γιατί σε αυτές τις ηλικίες πλάθεις τον μελλοντικό ποδοσφαιριστή.

Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει κερδίσει αμέτρητους τίτλους και οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από την ακαδημία. Ο Παναθηναϊκός το είχε καταφέρει στο παρελθόν. Από Μπασινά, Γκούμα μέχρι αργότερα με παίκτες που έκαναν καριέρα στο εξωτερικό. Θέλω να κάνουμε το ίδιο και τώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Αλαφούζο, τον Τάκη Φύσσα και τον Θόδωρο Ελευθεριάδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους δικαιώσω».