Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 6 μ. και ήταν ο νικητής στο δικό του μίτινγκ, το Fly Athens στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Παράλληλα, ο Μανόλο πέρασε τα έξι μέτρα για έβδομη φορά στην καριέρα του και διέλυσε το ρεκόρ αγώνων, που ήταν δικό του με 5,82μ., ενώ το 6,00μ. συνιστά την τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Δεύτερος ήταν ο Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) που έφτασε στα 5,93 μ. και τρίτος ο Τιμπό Κολέ (Γαλλία) με 5,73μ.
Ο Καραλής έφτασε στα 6 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθειά του και στη συνέχεια έβαλε τον πήχη στα 6,10 μ., ωστόσο και στα τρία άλματα που έκανε δεν τα κατάφερε. Εδειξε, όμως, πως σύντομα μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα.
«Ηταν μια γιορτή για τον κόσμο και τα παιδιά. Χαίρομαι να αγωνίζομαι στην Αθήνα, στο σπίτι μου. Θέλω να σταθεροποιηθώ σε μεγάλα ύψη και να αποδεικνύω πως είμαι μέσα στους καλύτερους. Να είμαι υγιής και να χαίρομαι το αγώνισμά μου. Οι συνθήκες εδώ είναι εκπληκτικές. Μου δίνει κίνητρο ο κόσμος, τους ευχαριστώ όλους», είπε ο Καραλής.
Ο Γιάννης Ρίζος, εξάλλου, ήταν καταπληκτικός και έκανε ατομικό ρεκόρ με 5,73 μ. ενώ το προηγούμενο δικό του ήταν στα 5,62 μ.