O Τσίπρας σήκωσε το «γάντι» και απάντησε στον Μητσοτάκη: «Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που του έκανε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με ανάρτησή του στο facebook, τον προειδοποίησε ότι μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις.

Στην δήλωση του αναφέρει: «Σήμερα στη Βουλή ακούσαμε από τα χείλη του πρωθυπουργού το συντομότερο ανέκδοτο: ότι τον πολεμάνε τα συμφέροντα. Θα ήταν πολύ αστείο όλο αυτό, αν δεν ήταν κωμικοτραγικό.

37 δισ. ευρώ μαξιλάρι

Πριν από έξι χρόνια παρέλαβε μια χώρα έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας, με 37 δισ. ευρώ “μαξιλάρι” στα δημόσια ταμεία, με ρυθμισμένο το δυσβάσταχτο χρέος της και αποκατεστημένη τη διεθνή της αξιοπιστία».

Χλεύη από τους πολέμαρχους

Για την διακυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζει: «Και κατάφερε σήμερα, παρά τον πακτωλό των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διαχειρίστηκε, να την μετατρέψει εκ νέου σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Που εισπράττει χλεύη ακόμη και από τους πολέμαρχους της Λιβύης, ενώ η σχέση της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφορά σχεδόν αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή εισαγγελία.

Δεν κρύβεται η αλήθεια

Αυτήν την καταστροφική πορεία για τη χώρα, δεν μπορεί πλέον να την κρύψει πίσω από τους μύθους που κατασκεύασε για το παρελθόν. Ούτε πίσω από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που μοίρασε προεκλογικά για να εξασφαλίσει την εκλογική του νίκη».

«Είσαι λερωμένος»

Καταλήγοντας ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει: «Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις. Και κάτι τελευταίο: Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος. Εγώ, πάντως, δεν είμαι σίγουρα. Μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τον εαυτό του;

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Τι είπε ο Μητσοτάκης

Μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στο 2015 και το δημοψήφισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η θλιβερή επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 θα θυμίζει πάντα πόσο κόστισε η ζαριά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην πατρίδα μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορώ επίσης να αφήσω ασχολίαστα τα όσα άκουσα από τον κ. Τσίπρα και την προσπάθεια να κάνει rebranding, αλλά και γνωστά κέντρα, που σπεύδουν να γίνουν πρόθυμα πλυντήρια.

Η θλιβερή επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 θα θυμίζει πάντα πόσο κόστισε η ζαριά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην πατρίδα μας στην αρχή κοροϊδεύοντας τους πολίτες ότι τάχα θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο και μετά φορτώνοντας στις πλάτες των Ελλήνων 100 δισ. ευρώ με περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων και όλα αυτά συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά.

«Λανσάρει ωραιοποιημένη εικόνα»

Αυτές οι μνήμες είναι που κάνουν ακόμη πιο εξοργιστική την προσπάθεια ενός πολιτικού να λανσάρει μία ωραιοποιημένη εικόνα του εαυτού του, άδικος ο κόπος, πώς γίνεται να μας πείσετε ότι το δημοψήφισμα παρωδία έγινε για να μείνει η χώρα στο ευρώ, θα τοποθετηθεί φαντάζομαι και η κυρία Κωνσταντοπούλου επ’ αυτού.

Και τώρα που είναι άραγε τα νταούλια, που παίζουν για να χορεύουν οι αγορές».