Άρχισαν περικοπές ρεύματος λόγω ανεπάρκειας

Άρχισαν περικοπές ρεύματος λόγω ανεπάρκειας – Από τις 18.45 30λεπτες διακοπές σε ομάδες καταναλωτών

Αναπόφευκτες οι περικοπές ηλεκτρισμού λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 18.45 σημειώνονται αποκοπές λόγω ανεπάρκειας του συστήματος.

Εκτιμάται ότι η μέγιστη συνεχόμενη περίοδος περικοπών δεν θα ξεπεράσει τα τριάντα (30) λεπτά για κάθε ομάδα καταναλωτών.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) η κάλυψη της ηλεκτρικής ζήτησης σήμερα, μεταξύ των ωρών 18:30-22:00, αναμένεται να είναι  οριακή  λόγω  τεχνικών  προβλημάτων και περιορισμών.

Ο ΔΣΜΚ προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές για μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά τις προαναφερθείσες ώρες. Η όποια βοήθεια του καταναλωτικού κοινού θα συμβάλει στην αποφυγή πιθανών περικοπών καταναλωτικού φορτίου.

Ο ΔΣΜΚ κατανοεί την ταλαιπωρία που πιθανόν να προκληθεί στους καταναλωτές, ωστόσο αποτελεί προτεραιότητα η ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Το άρθρο Άρχισαν περικοπές ρεύματος λόγω ανεπάρκειας εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.