Ένα «σφηνάκι δροσιάς» μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και μετά παρατεταμένη ζέστη

«Ένα σφηνάκι δροσιάς και μετά παρατεταμένη ζέστη» προβλέπει σε ανάρτησή του για τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Όπως αναφέρει, το επόμενο 24ωρο θα είναι το πιο επικίνδυνο, με έντονες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα. Όσον αφορά για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας «βλέπει θερμές αέριες μάζες να μας προσεγγίζουν μετά τις 15 του μήνα».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Πρώτα ένα σφηνάκι δροσιάς και μετά παρατεταμένη ζέστη…

Καλό μεσημέρι!

Χωρίς καιρικές ακρότητες θα κυλήσουν οι ημέρες μέχρι τουλάχιστον και τον Δεκαπενταύγουστο!

Οι καταιγίδες όμως στη βόρεια Ελλάδα το επόμενο 24ώρο θα είναι έντονες.

Από την Πέμπτη και για αρκετές ημέρες ο υδράργυρος θα βρεθεί 3-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα διατηρώντας τη ζέστη υποφερτή.

Πιο ζεστός θα είναι ο καιρός στη δυτική Ελλάδα με θερμοκρασιακό ταβάνι τους 36-37 βαθμούς.

Επίσης, τα μελτέμια από την Πέμπτη θα ζωηρέψουν (6-7 μποφόρ) μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά με το ερώτημα για το αν θα έρθει άλλος καύσωνας, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Ωστόσο, αν και μειώνονται οι πιθανότητες, δεν σας κρύβω ότι βλέπω θερμές αέριες μάζες να μας προσεγγίζουν μετά τις 15 του μήνα και χρήζουν παρακολούθησης».