
Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες έρχεται κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη, αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Αυγούστου στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στα Γρεβενά και την Κοζάνη, αλλά και στη Θεσσαλία και ιδιαιτέρως σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Ελασσόνα, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας μέτριας έντασης βροχές αναμένονται στα νησιά στο νότιο Ιόνιο, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για βροχή μικρής έντασης. Οι καταιγίδες θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης και από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Από την Πέμπτη αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη, φθάνοντας τα 7-8 μποφόρ σε Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη και θα διατηρηθούν αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε αναμένεται ότι θα εξασθενήσουν.
Παρά τους βόρειους ανέμους όμως, η επόμενη εβδομάδα θα είναι ζεστή, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39°C στη δυτική Ελλάδα από τη Δευτέρα, ενώ λόγω του μελτεμιού οι θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθούν κοντά στους 34 με 35°C.