Αποκλειστικό: Στη φυλακή γυμνασιάρχης στη Σάμο – Κατηγορείται για βιασμό και ασέλγειες σε βάρος ανήλικων αγοριών

Ήταν ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν όλοι. Ο «παιδαγωγός», ο «μέντορας» μέσα στο σχολείο.

Ένας γυμνασιάρχης – υπεράνω πάσης υποψίας, κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ανήλικων αγοριών και όταν οι πόρτες έκλειναν… το προσωπείο έπεφτε. Πίσω από το χαμόγελο, κρυβόταν η απόλυτη φρίκη.

Όπως αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ», ο 47χρονος γυμνασιάρχης από τη Σάμο που πήρε το δρόμο για τις φυλακές Γρεβενών με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κατηγορείται για βιασμό

οκτώ περιπτώσεις κατάχρησης ανηλίκων, τετελεσμένες και σε απόπειρα, δύο περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων και εννέα περιπτώσεις γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Τα θύματά του 20 στο σύνολο, ανήλικα αγόρια 12 έως 15 ετών με τις φρικτές πράξεις να λαμβάνουν χώρα από το 2018 έως το 2024.

Ο γυμνασιάρχης οικονομικά ευκατάστατος κατείχε δύο πολυτελή σκάφη.

Ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος: Παιδιά ευάλωτα, ανήλικοι από οικογένειες με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Φέρεται να τα προσέγγιζε μεθοδικά — τα έπαιρνε βόλτες, τα πήγαινε σε καφέ και εστιατόρια, πάντα με τον ίδιο να καλύπτει τα έξοδα. Ήταν το «δόλωμα». Κάθε συνάντηση κατέληγε με ένα χαρτζιλίκι: 50 ή 100 ευρώ ακόμα και δώρα παπούτσια, ρούχα και εισιτήρια διακοπών. Όχι ως χειρονομία ευγένειας, αλλά ως τίμημα για τη σιωπή τους.

Όταν τα παγίδευε ερχόταν η επόμενη κίνηση: Τα προσκαλούσε στο σκάφος ή στο σπίτι του.

Οι καταθέσεις των παιδιών σοκάρουν – «Έβαλε το χέρι του κάτω από την μπλούζα μου και άρχιζε να με χαϊδεύει λέγοντας μου τι ωραίους κοιλιακούς που έχω»

«Μου είχε στείλει αίτημα φιλίας χωρίς να γνωριζόμαστε με αφορμή ότι χόρευα. Τον είχα ακουστά δεν τον γνώριζα προσωπικά στην αρχή. Ισχυριζόταν ότι ήξερε τους γονείς μου επειδή χορεύαν και εκείνοι. Ξαφνικά χωρίς να έχει προηγηθεί ποτέ σχετική συνομιλία μια μέρα μου έστειλε φωτογραφία τα γεννητικά του όργανα. Δεν του απάντησα. Θύμωσε έλεγε δε του φερόμαστε καλά και δε θα σβήσει τις απουσίες μας».

Άλλο παιδί φέρεται να έχει καταθέσει: «Έβαλε το χέρι του κάτω από την μπλούζα μου και άρχιζε να με χαϊδεύει λέγοντας μου τι ωραίους κοιλιακούς που έχω, κατέβηκε προς την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Τον σταμάτησα. Έλα μωρέ μασαζάκι σου κάνω είπε γελώντας. Ενώ πολλές φορές μας πρότεινε να αυνανιστούμε όλοι μαζί.»

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όταν ένας ανήλικος μαθητής αρνήθηκε να υποκύψει στις επιθυμίες του και εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε φίλους του, ο καθηγητής φέρεται να αντέδρασε μεθοδικά: Απευθύνθηκε στον τότε διευθυντή του σχολείου, εκφράζοντας παράπονα για τη «συμπεριφορά» του μαθητή, ζητώντας μάλιστα την επίπληξή του.

Ο δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, Γιάννης Καλτάκης, μίλησε στα «ΝΕΑ».

«Τέτοιου είδους πράξεις όταν αφορούν ανήλικα παιδιά ξεπερνούν τα όρια μιας απλής ποινικής διαδικασίας, η ιδιότητα που φέρει ο κάθε ένας στις πράξεις έχει μεγάλη σημασία, τα κίνητρα που οδήγησαν τα παιδιά και το δόλωμα το οποίο ετέθη σε αυτά. Είναι οδυνηρό κάποιοι άνθρωποι με τον πιο σκοτεινό και σιωπηλό τρόπο να απασφαλίζουν το δικαίωμα στην ασφάλεια του κάθε παιδιού και την εμπιστοσύνη του στην παιδική του αθωότητα.»

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο, όταν δύο μητέρες 13χρονων αγοριών βρήκαν τον κατήγγειλαν για παρενόχληση των παιδιών τους. Αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ακολούθησε πολύμηνη έρευνα. Τα κινητά και οι υπολογιστές του κατασχέθηκαν — και τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε αποκάλυψε την απόλυτη φρίκη: 20 παιδιά, 20 ανήλικα θύματα της σκοτεινής, διεστραμμένης του δράσης.

Οι καταθέσεις τους, που ακόμα συνεχίζονται, σκιαγραφούν μια εφιαλτική πραγματικότητα. Όσα βίωσαν στα χέρια του, ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και ανοχής.

Ο ίδιος, πλέον, βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών – αντιμέτωπος με τις πράξεις του, αλλά και με την οργή μιας κοινωνίας που απαιτεί δικαίωση.