Ελεύθερος με εγγύηση ο νομικός που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής κακοποίησης

Ο πρώην δικαστής, που κατηγορείται ότι πρόβαλε εικόνες παιδικής κακοποίησης κατά τη διάρκεια διάλεξης σε φοιτητές, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Ο Alan Boulton, 74 ετών, όπως επισήμανε το ABC, κατηγορείται για τρεις πράξεις κατοχής υλικού παιδικής κακοποίησης, μετά από φερόμενο περιστατικό σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Monash στο κέντρο της Μελβούρνης, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η υπόθεση του παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη ενώπιον του Melbourne Magistrates’ Court, σε προκαταρκτική ακρόαση.

Η δικηγόρος του, Holly Baxter, δήλωσε πως ο πελάτης της ήταν «ειλικρινής» με τους ανακριτές και ζήτησε άδεια να ταξιδέψει στην Ευρώπη ενόσω είναι ελεύθερος με εγγύηση.

«Έχει ήδη κλείσει το ταξίδι. Έχει ξοδευτεί σημαντικό ποσό χρημάτων», είπε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο κ. Boulton είχε ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και είχε επιστρέψει χωρίς προβλήματα.

Ο δικαστής Brett Sonnet έκανε δεκτό το αίτημα και ανέβαλε την υπόθεση μέχρι τον Νοέμβριο, ζητώντας από την Αστυνομία να καταθέσει το πλήρες αποδεικτικό υλικό μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι λεπτομέρειες των κατηγοριών δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Η Αστυνομία της Βικτώριας είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι «ακατάλληλες εικόνες προβλήθηκαν κατά λάθος κατά τη διάρκεια πανεπιστημιακής διάλεξης στο κέντρο της Μελβούρνης την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου».

Ο κ. Boulton δεν παρευρέθηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, αλλά εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης.

Δεν έχει ακόμα δηλώσει αν παραδέχεται ή αρνείται τις κατηγορίες.

Ο Alan Boulton, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Δίκαιης Εργασίας (Fair Work Commission), ο οποίος έχει τιμηθεί με το Order of Australia, κατηγορήθηκε τον Ιούλιο, έπειτα από πεντάμηνη έρευνα των Αρχών.

Το Monash ανέφερε ότι παρέπεμψε το περιστατικό στην Αστυνομία και απέπεμψε αμέσως τον κ. Boulton, ο οποίος δεν εργάζεται πλέον στο Πανεπιστήμιο.

The post Ελεύθερος με εγγύηση ο νομικός που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής κακοποίησης appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.