Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία συνέρχεται εκτάκτως, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.
Όπως ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας, μετά την εναρκτήριο δέηση, επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και, εν συνεχεία, η Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην εξέταση των περιλαμβανομένων στην Ημερησία Διάταξη θεμάτων.
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε την εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.
«Είναι ευλογία για όλους μας ο επαναπατρισμός της εικόνος του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου και δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό» επισήμανε το ανακοινωθέν, η οποία συμπίπτει με τις εργασίες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και με την πραγματοποίηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της ομώνυμης Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου.
Υπογραμμίζεται δε ότι «η εικόνα του Αγίου Ανδρέου θα τεθεί σε προσκύνημα την Κυριακή, 24 Αυγούστου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά τη διάρκεια της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, διά της οποίας θα επισφραγιστούν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου με αφορμή τη συμπλήρωση 1700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου».
The post Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής (φωτογραφίες) appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.