Παλαιό Φάληρο: Η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού είχε κατηγορηθεί ξανά για έκθεση ανηλίκου – Είχε απορριφθεί το αίτημά της για άσυλο

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από το πρωί η 32χρονη Αλγερινή μητέρα του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου, όπου συνεχίζονται οι προανακριτικές έρευνες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 32χρονη είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, το οποίο είχε απορριφθεί επανειλημμένα από το 2020 έως το 2022. Τον περασμένο Απρίλιο υπέβαλε νέα αίτηση, ωστόσο στις 22 Ιουλίου 2025 εκδόθηκε πράξη διακοπής της διαδικασίας, λόγω σιωπηρής παραίτησης.

Η μητέρα είχε κατηγορηθεί για έκθεση ανηλίκου

Η ίδια είχε βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής και το 2022, όταν κατηγορήθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς είχε αφήσει το τότε 2χρονο παιδί της μόνο του έξω, και αυτό είχε βρεθεί έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Για την υπόθεση αυτή είχε σχηματιστεί δικογραφία, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

«Το παιδί γλίστρησε στο μπάνιο», δήλωσε η γυναίκα

Κατά τις αστυνομικές έρευνες, η 32χρονη φέρεται να ζούσε σε διαμέρισμα στα Πατήσια με έναν Έλληνα σύντροφο και τα τρία παιδιά της. Στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή της, στην πρώτη της κατάθεση υποστήριξε ότι το μικρό κορίτσι ήταν άρρωστο και όπως είπε «γλίστρησε στο μπάνιο και χτύπησε». Όταν συνειδητοποίησε τον τραυματισμό του, όπως ισχυρίστηκε, φοβήθηκε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο και έτσι το άφησε ζωντανό στη θάλασσα, φεύγοντας με τα άλλα δύο παιδιά της. Μάλιστα διευκρίνισε πώς όταν πήγαν στη θάλασσα, νόμιζε πως το κοριτσάκι κοιμόταν.

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ότι το κοριτσάκι πέθανε από πνιγμό, ενώ διαπιστώθηκαν πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και εμφανείς κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος. Γείτονες ανέφεραν ότι η γυναίκα φαινόταν να φροντίζει τα παιδιά της, αλλά είχε περιορισμένη κοινωνική επαφή με τη γειτονιά.

Πώς έφτασαν στη σύλληψη

Η ταυτοποίηση της γυναίκας ήρθε έπειτα από πολυήμερες έρευνες, μέσα από ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και μαρτυρίες. Κρίσιμο ρόλο έπαιξε η ανεύρεση ενός τουρίστα από το Ισραήλ, ο οποίος μέσω WhatsApp υπέδειξε το σημείο επιβίβασής του σε ταξί που επίσης μετέφερε τη γυναίκα.

Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν τον οδηγό του ταξί και στη συνέχεια τη διεύθυνση στα Πατήσια όπου είχε κατέβει η επιβάτιδα. Από το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιουλίου το σημείο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, και η σύλληψη έγινε το πρωί της Παρασκευής (01/08) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και έπειτα μεταφέρθηκε στο Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση. Οι έρευνες συνεχίζονται…