
Τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα έως και τις 15 Αυγούστου δίνει με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος απαντά και στις προβλέψεις για επικείμενο καύσωνα.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «δεν προκύπτει από πουθενά, ότι θα έχουμε νέο κύμα καύσωνα τις επόμενες ημέρες. Απεναντίας, όχι καύσωνας δεν έρχεται, αλλά θα έρθουμε αντιμέτωποι τη νέα εβδομάδα και με φαινόμενα αστάθειας που ίσως προβληματίσουν κιόλας με αποτέλεσμα να δούμε τον υδράργυρο να υποχωρεί ξανά προς τα μέσα της νέας εβδομάδας και μετά». Ο ίδιος προβλέπει δε, ότι μετά και το κύμα αστάθειας, θα αναλάβουν δράση και τα μελτέμια του Αυγούστου.
Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:
«Τα τελευταία 24ωρα και παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία υποχώρησε ικανοποιητικά συνοδεία μάλιστα και αρκετών βροχοπτώσεων, αναπαράγονται εκτιμήσεις για νέο κύμα καύσωνα και μάλιστα αφρικανικό, λες και τα κύματα ζέστης τα περιμένουμε από τη βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τα περισσότερα προγνωστικά συστήματα όπως και από το δικό μας, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από πουθενά.
Απεναντίας μάλιστα, όχι καύσωνας δεν έρχεται αλλά θα έρθουμε αντιμέτωποι τη νέα εβδομάδα και με φαινόμενα αστάθειας που ίσως προβληματίσουν κιόλας με αποτέλεσμα να δούμε τον υδράργυρο να υποχωρεί ξανά προς τα μέσα της νέας εβδομάδας και μετά.
Αυτά μέχρι και τις 10 με 12 του μήνα θα τολμήσω να το δώσω σαν τάση και μέχρι τον 15αύγουστο όπου μετά και το κύμα αστάθειας θα αναλάβουν δράση και τα μελτέμια. Το κύμα καύσωνα για το οποίο γίνεται λόγος από ορισμένους αφορά περιοχές της Ευρώπης από Ιταλία και δυτικότερα. Για μετά τις 15 του μήνα θα τα δούμε όταν έχουμε στα χέρια μας αξιοποιήσιμα προγνωστικά στοιχεία.
Επισυνάπτουμε διάγραμμα θερμοκρασίας από το προγνωστικό μας σύστημα, όπου έχουμε σημειώσει τα επίπεδα του καύσωνα για να έχετε μια εικόνα πόσο κάτω από αυτά θα βρεθούμε εμείς. Καλό υπόλοιπο Σαββάτου σε όλες και όλους!».