Η ημιτελική φάση του National Premier Leagues Victoria 2025 μας χάρισε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν, καθώς η Dandenong City SC κατάφερε να αποκλείσει την Avondale FC με σκορ 0-1, σε ένα ματς γεμάτο ένταση και δράμα, που διεξήχθη το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Avondale.
Η City, που μπήκε στο παιχνίδι ως αουτσάιντερ, έδειξε χαρακτήρα και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του NPL, αφήνοντας τους φιλάθλους της Avondale άφωνους και βάζοντας τέλος στα όνειρα των «Avengers» για κατάκτηση του τίτλου.
Η Avondale, έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια με 58 βαθμούς, μπήκε στο ματς ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί.
Με παίκτες όπως ο Stefan Valentini και ο Manny Aguek να πρωταγωνιστούν καθ’ όλη τη σεζόν, έδειχνε έτοιμη να συνεχίσει την κυριαρχία της.
Από την άλλη, η Dandenong City, που τερμάτισε έκτη με 37 βαθμούς, είχε δείξει σημάδια ανόδου, με αήττητο σερί 10 αγώνων και μια ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Avondale νωρίτερα στη σεζόν.
Η City βασίστηκε στην αμυντική της σταθερότητα και την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις, με τον αρχηγό Jack Webster και τον επιθετικό Kenny Athiu, να ξεχωρίζουν.
Το ματς ξεκίνησε με την Avondale να ελέγχει την κατοχή και να πιέζει για το γκολ. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά η άμυνα της City, με τον Webster να την οργανώνει άψογα, κρατούσε το μηδέν. Παρά την πίεση των γηπεδούχων, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Avondale ανέβασε ρυθμούς, ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 67ο λεπτό, ο Towns δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ, δείγμα της απογοήτευσης των γηπεδούχων.
Οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές για να αλλάξουν τη ροή του αγώνα: η Avondale αντικατέστησε τον Valentini με τον Aguek και τον Ott με τον Kur στο 70ό λεπτό, ενώ έριξε στο ματς και τον Zinni στο 77ο λεπτό, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιθετικής της γραμμής.
Όμως η κρίσιμη στιγμή ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Jack Webster, μετά από εκτέλεση κόρνερ, πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1. Το γήπεδο πάγωσε, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Dandenong City ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.
Η Avondale πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, αλλά ο τερματοφύλακας της City και η συμπαγής άμυνα μπροστά του κράτησαν το προβάδισμα.
Παρά τα 12 σουτ και τα 8 κόρνερ της Avondale έναντι 7 σουτ και 3 κόρνερ της City, η αποτελεσματικότητα και η ψυχραιμία της Dandenong City έκαναν τη διαφορά. Η κατοχή ήταν 60-40 υπέρ της Avondale, αλλά το γκολ του Webster αποδείχθηκε αρκετό.
Αυτή η νίκη αποτελεί ιστορική στιγμή για την Dandenong City, που φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό NPL.
Ο Jack Webster έγινε ο ήρωας της βραδιάς, ενώ ο προπονητής της City, Νίκος Τόλιος, δήλωσε:
«Πιστέψαμε στον εαυτό μας και δείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε. Ζούμε μια πραγματικά τρελή σεζόν.
Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν κάνει τρομερή δουλειά τον τελευταίο μήνα. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή την ομάδα. Όταν ήρθα εδώ πριν τρία χρόνια, είχα την αίσθηση ότι αυτό το κλαμπ είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Είδαμε όλοι τώρα τι κατάφεραν αυτοί οι παίκτες».
Η Dandenong City ετοιμάζεται τώρα για τον μεγάλο τελικό της 14ης Σεπτεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλέξανδρο, με στόχο τον πρώτο της τίτλο. Το ποδόσφαιρο της Βικτώριας ζει μεγάλες στιγμές και η City απέδειξε ότι οι εκπλήξεις είναι πάντα μέρος του παιχνιδιού.
The post Σοκ στο Avondale: Η Dandenong City στον μεγάλο τελικό της NPL appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.