Ο νέος πρωθυπουργός δεν θα είναι από την αριστερά, δήλωσε κατά την αποχώρησή της από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων η επικεφαλής των Οικολόγων
Ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κεντρώας ομάδας LIOT, Λοράν Πανιφούς, η κυβέρνηση δεν διαλύεται, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστεί ο νέος πρωθυπουργός.
Κατά την αποχώρησή της από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, η επικεφαλής των Οικολόγων, Μαρίν Τοντελιέ, επιβεβαίωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν θα είναι αριστερός, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την επιλογή.
Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε μόνο μια καθυστέρηση στην ηλικιακή αύξηση συνταξιοδότησης. «Όλα αυτά θα έχουν πολύ άσχημο τέλος», τόνισε η Μαρίν Τοντελιέ.
Πηγή: skai.gr
Το άρθρο Δεν διαλύεται η κυβέρνηση στη Γαλλία. Ορίζεται πρωθυπουργός τις επόμενες ώρες εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.