Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη Βικτώρια προκάλεσαν σοβαρό ατύχημα στο Malvern, όπου ένα μεγάλο δέντρο έπεσε, χτυπώντας τόσο ένα τραμ, όσο και το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, ενώ σχεδόν 14.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα σε όλη την Πολιτεία λόγω εκτεταμένων μη προγραμματισμένων διακοπών που προκλήθηκαν από τις σφοδρές καιρικές συνθήκες.
Επίσης, το Geelong Cup αναβλήθηκε και αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη.
Όσον αφορά στο συμβάν στο Malvern, επί του Wattletree Road, έξω από το νοσοκομείο Cabrini, ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
«Οδηγούσα, μόλις είχα περάσει το τραμ σε ένα κόκκινο φανάρι και άκουσα έναν θόρυβο», είπε στο στο ABC Radio Melbourne η οδηγός του οχήματος που χτυπήθηκε από το δέντρο που έπεσε.
«Σταμάτησα και είδα ότι ένα κλαδί δέντρου είχε διαπεράσει το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου… η κόρη μου ήταν στο παιδικό κάθισμα…».
Ο Wattletree Road παρέμενε κλειστός και στις δύο κατευθύνσεις μεταξύ του Kooyong Road και του Tooronga Road.
Οι ριπές ανέμου έφτασαν τα 90 χλμ/ώρα στο Malvern.
Στο μεταξύ, η Victoria State Emergency Service είχε κατακλυστεί από κλήσεις για βοήθεια, έχοντας λάβει έως περίπου στις 5 το απόγευμα, πάνω από 430 αιτήματα λόγω ζημιών εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε όλη την Πολιτεία.
Οι μισές από αυτές τις κλήσεις σχετίζονταν συγκεκριμένα με πεσμένα δέντρα.
Ο μετεωρολόγος Daniel Hayes προειδοποίησε ότι οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν σε όλη τη Βικτώρια το απόγευμα και το βράδυ, και ότι οι συνθήκες δεν αναμένεται να σταθεροποιηθούν σημαντικά μέχρι την Πέμπτη.
The post Ισχυροί άνεμοι σαρώνουν τη Βικτώρια appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.