Εντυπωσιασμένος από την προθυμία και τον ενθουσιασμό των νέων να αγκαλιάσουν την παράδοση του ελληνικού χορού, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος αναχώρησε από το Σίδνεϊ, όπου πραγματοποίησε σεμινάρια παραδοσιακών ελληνικών χορών.
«Τους δίνω φτερά, ώστε να πετάξουν πιο ψηλά από εμένα!», δήλωσε ο ίδιος.
Ο διακεκριμένος χοροδιδάσκαλος του Θεάτρου Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», που έτυχε θερμής υποδοχής από δασκάλους και μαθητές κατά την επίσκεψή του στο Σίδνεϊ 1 και 2 Νοεμβρίου, συνεχίζει τώρα τη σειρά σεμιναρίων του στη Μελβούρνη, όπου είχε βρεθεί για πρώτη φορά πέρυσι αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.
Κατά την παραμονή του στο Σίδνεϊ, παρευρέθηκε επίσης σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Σίδνεϊ και παρακολούθησε παρουσιάσεις μαθητών του All Saints Greek Orthodox Grammar School, υπό την καθοδήγηση της Nicole Thurban.

Πολλοί δάσκαλοι, που είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια του στην Αθήνα, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που αυτή τη φορά τον είχαν «στο γήπεδο τους».
«Όλοι γνωρίζουμε το Θέατρο ‘Δόρα Στράτου’, αλλά δεν μπορούμε να ταξιδεύουμε συχνά στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουμε τα σεμινάρια εκεί», ανέφερε ένας συμμετέχων, και πρόσθεσε:
«Με το να φέρετε τον Ανδρέα στο Σίδνεϊ, έζησα το όνειρό μου».
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας, ώστε δάσκαλοι και μαθητές να μαθαίνουν και να δημιουργούν μαζί.
Την πρωτοβουλία για την επίσκεψη του χοροδιδάσκαλου από την Ελλάδα στην Αυστραλία ανέλαβε η Παγκωακή Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας «Ο Ιπποκράτης» (The Kos Club), σε συνεργασία με τον Πανκωακό Σύλλογο Νέας Νότιας Ουαλίας (Kos Club of NSW).
Μετά την επιτυχία αυτής της επίσκεψης, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι θα επιστρέψει στο Σίδνεϊ στα μέσα του 2026.
Προς το παρόν, τα σεμινάρια συνεχίζονται στη Μελβούρνη, στις εγκαταστάσεις του Kos Club of Victoria στο Northcote, όπου ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.



The post Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έφερε την παράδοση των ελληνικών χορών στο Σίδνεϊ appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.