Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου καραβιού αναβίωσε στην Αδελαΐδα (φωτογραφίες)

Την ευκαιρία να «γνωρίσουν» ελληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες είχαν παιδιά και γονείς που συμμετείχαν στο Santa’s Workshop που διοργάνωσε η Neoléa στην Αδελαΐδα.

Ένα από τα έθιμα που αναβίωσαν τα παιδιά την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου ήταν το στολισμένο καραβάκι, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία και τη σημασία του στην ελληνική παράδοση.

Οι παιδικές δημιουργίες ενσωματώθηκαν σε ένα μεγάλο χειροποίητο καραβάκι, το οποίο θα στολίζει την αίθουσα της κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών διακοπών της Neoléa, προσέφερε και στους γονείς που συμμετείχαν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά τους.

Η πρόεδρος της Neoléa, Αναστασία Μαυρίδη (Anastasia Mavrides), τόνισε ότι το εργαστήριο δεν αφορούσε μόνο τις χειροτεχνίες, αλλά και τη σημασία της «αφήγησης, της παράδοσης και της σύνδεσης» με τα ελληνικά έθιμα.

«’Συστήνοντας’ τα παιδιά στη σημασία των ελληνικών χριστουγεννιάτικων εθίμων, όπως τα στολισμένα καραβάκια, συμβάλλουμε στη διατήρηση αυτών των παραδόσεων με έναν διαδραστικό, δημιουργικό και συμπεριληπτικό τρόπο για τη νέα γενιά», πρόσθεσε.

Ένας γονέας δήλωσε ότι το εργαστήριο, πέρα από το να φέρει τα παιδιά σε επαφή με κάτι «ουσιώδες», ήταν και «ένας υπέροχος τρόπος» για να περάσουν παιδιά και γονείς χρόνο μαζί ως οικογένεια».

Η μέρα ήταν γεμάτη χαμόγελα, δημιουργία και εορταστικό πνεύμα, αντικατοπτρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της παροικίας της Αδελαΐδας για πολιτιστικές δραστηριότητες που φέρνουν κοντά γενιές.

The post Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου καραβιού αναβίωσε στην Αδελαΐδα (φωτογραφίες) appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.