
Τα φετινά Χριστούγεννα αναμένεται να κυλήσουν με έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς σημαντική επιδείνωση του καιρού πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε νωρίτερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.
Ήδη από τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Ιόνιο, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά, την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, με αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί και η Δυτική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως σε Ήπειρο και Μακεδονία.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως τις απογευματινές ώρες, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από το πρωί. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ, κυρίως στο Αιγαίο.
Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά και τον καιρό να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ παγετός θα εμφανιστεί τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά.
Πιο χειμωνιάτικο σκηνικό προβλέπεται και το Σαββατοκύριακο, με χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενισχυμένους βόρειους ανέμους και παγετό τις πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του καιρού, ιδιαίτερα όσοι σχεδιάζουν μετακινήσεις τις ημέρες των εορτών.
Άστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τετάρτη.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 6 μποφόρ.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και βροχερός. Η θερμοκρασία από 8 – 17 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.
Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 8 – 13 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.
Έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες και βροχές σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση για τα Χριστούγεννα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2025, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το δελτίο, τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης στο Ιόνιο και θα επεκταθούν την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου στη δυτική Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Η εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και στις υπόλοιπες περιοχές έως το απόγευμα των Χριστουγέννων.