Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την Κύπρο. Σκόνη και βροχές

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την Κύπρο. Σκόνη και βροχές – Τι αναφέρει ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Παναγιώτης Γεωργίου

Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την Κύπρο την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες παγκύπρια, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχές αρχίζουν την Πέμπτη και υποχωρούν σταδιακά το Σάββατο, με ισχυρούς ανέμους μέχρι την Κυριακή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Παναγιώτης Γεωργίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την Πέμπτη θα πέφτουν τοπικές βροχές μέχρι αργά το απόγευμα με ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως στα δυτικά του νησιού με το ενδεχόμενο μεμονωμένες βροχές να υπάρξουν και το βράδυ.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι την Παρασκευή θα επηρεάσει την Κύπρο ένα μέτωπο που θα δώσει αρκετή βροχή παγκύπρια με καταιγίδες. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση καταιγίδας ενδέχεται να πέσει χαλάζι με χιόνια ή και χιονόνερο στα ορεινά. Είπε επίσης ότι την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της νύχτας φαίνεται ότι θα πέσουν βροχές.

Τοπικές βροχές αναμένονται και το Σάββατο με μικρή πιθανότητα για καταιγίδα κυρίως στα δυτικά, ενώ για την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν αναμένονται βροχές, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ένταση των ανέμων, είπε πως την Παρασκευή θα πνέουν νότιοι με ένταση 4-5 μποφόρ που αναμένεται να ενισχυθούν το πρωί της Παρασκευής στα 6 μποφόρ για να συνεχίσουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε αυτή την ένταση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Σάββατο φαίνεται σταδιακή πτώση στην ένταση των ανέμων που όμως θα είναι 4-5 μποφόρ, με την ένταση των ανέμων να υποχωρεί την Κυριακή.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες, ο κ. Γεωργίου είπε ότι την Πέμπτη η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και στα παράλια, γύρω στους 8 στα ορεινά. Την Παρασκευή λόγω του ψυχρού μετώπου θα παρατηρηθεί πτώση της θερμοκρασίας στους 16 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σύμφωνα με τον ίδιο η θερμοκρασία από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο και μέχρι τη Δευτέρα να ανέλθει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη αναμένεται ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει που ίσως να κυμανθεί ελαφρώς χαμηλότερα για τη μέση θερμοκρασίας εποχής, η οποία είναι 17 με 18 βαθμοί κελσίου.

Επίσης σύμφωνα με το δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 5.00 το πρωί την Πέμπτη, την Πέμπτη στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Το άρθρο Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει την Κύπρο. Σκόνη και βροχές εμφανίστηκε πρώτα στο Cyprus Times.