Διαψεύδεται ο θάνατος του Νόαμ Τσόμσκι

«Ο Τσόμσκι δεν έχει πεθάνει, μόλις μίλησα με τη Βαλέρια, τη σύζυγό του» ανέφερε Βραζιλιάνος δημοσιογράφος – Διαψεύδονται οι αναφορές για θάνατο του σπουδαίου διανοούμενου

Διαψεύδεται τελικώς ο θάνατος του Νόαμ Τσόμσκι, από πηγές προερχόμενες από το οικογενειακό του περιβάλλον.

O Τσόμσκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας για νοσηλεία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

«Οι αναφορές ότι ο Νόαμ Τσόμσκι πέθανε είναι «ψεύτικες», μου λέει η σύζυγός του Βαλέρια» αναφέρει σε ανάρτησή του στο X ο Chris Looft, δημοσιογράφος του ABC. «Είναι καλά» φέρεται να είπε στον ίδιο η Βαλέρια Τσόμσκι.

Reports Noam Chomsky has died are “FAKE,” his wife Valeria tells me.

“He is well”

— Chris Looft (@ChrisLooftABC) June 18, 2024

«Ο Τσόμσκι δεν έχει πεθάνει. Μόλις μίλησα με τη Βαλέρια, τη σύζυγό του» ανήρτησε αντίστοιχα ο Cauê Seigner Ameni, Βραζιλιάνος δημοσιογράφος.

🚨 Chomsky não faleceu. Acabei de falar com a Valéria, mulher dele.

— Cauê Seigner Ameni (@AmeniCaue) June 18, 2024

«Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι ζωντανός! Στις 3:41 μ.μ. σήμερα, 18 Ιουνίου 2024, η σύζυγός του, Βαλέρια, μου επιβεβαίωσε ότι η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι βελτιώνεται. Οι φήμες για το θάνατό του είναι ψευδείς» ανήρτησε στο Χ ο Jose M. Santana, Επιστημονικός συνεργάτης του MIT (Noam Chomsky) 2003 – 2019 / Οικονομολόγος. Ο ίδιος ανήρτησε και το σχετικό screenshots από τη συνομιλία του με τη Βαλέρια Τσόμσκι στο WhatsApp.

🔴| NOAM CHOMSKY IS ALIVE

It is incredible and paradoxical that an intellectual as brilliant, prolific, and profound as Noam Chomsky, who in his seminal work “Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media” exposed the capacity of the media to distort reality and… pic.twitter.com/nWEr8fg4Pe

— Jose M. Santana (@JoseMSantana10) June 18, 2024

Ο διάσημος γλωσσολόγος, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς διανοούμενους και ακτιβιστές της εποχής μας, με μακρόχρονη κινηματική δράση κατά του πολέμου, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, ξεκινώντας από τη δράση του ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ και παραμένοντας πάντοτε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική αλλά και τη Μέση Ανατολή. Παιδί εβραίων μεταναστών, επικριτικός απέναντι στην πολιτική του Ισραήλ, την καταπίεση των Παλαιστινίων και τον αποκλεισμό της Γάζας.