Bild: Ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή σε επιχείρηση δολιοφθοράς στο Βερολίνο

Η γερμανική Κυβέρνηση ερευνά εάν υπήρξε επίθεση-σαμποτάζ της Ρωσίας στη γερμανική πρωτεύουσα

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν ενημέρωση από ξένες μυστικές υπηρεσίες για ενδείξεις ρωσικής εμπλοκής σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη γερμανική αμυντική εταιρεία Diehl στην περιοχή Lichterfelde του Βερολίνου στις αρχές Μαΐου, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γερμανική Κυβέρνηση ερευνά εάν υπήρξε επίθεση-σαμποτάζ της Ρωσίας στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Ρόντεριχ Kίσεβετερ, μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για δολιοφθορές που διαπράττει η Ρωσία σε έδαφος της ΕΕ, συμπληρώνοντας ότι οι κρίσιμες υποδομές στη Γερμανία θα πρέπει να προστατεύονται καλύτερα.

O όμιλος Diehl περιλαμβάνει επίσης τη Diehl Defence, μια από τις μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες της Γερμανίας, η οποία παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως το σύστημα αεράμυνας IRIS-T, το οποίο παραδόθηκε και στην Ουκρανία. Ωστόσο, παραμένει ασαφές σε τι θα μπορούσε να αποσκοπεί η συγκεκριμένη δολιοφθορά, καθόσον στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται κυρίως εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία, σημειώνει η Bild.

Στo ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι και από πλευράς ΝΑΤΟ έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για αυξανόμενη απειλή από τη Ρωσία, η οποία εντείνει τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών της στο ευρωπαϊκό έδαφος του ΝΑΤΟ με σχεδιασμό, μεταξύ άλλων, δολιοφθορών, βίαιων επιθέσεων και κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ