Οκτώ Παλαιστίνιοι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή στον παλαιστινιακό θύλακα

Από την επιδρομή επλήγη τμήμα επαγγελματικής σχολής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), η οποία τώρα παρέχει βοήθεια σε εκτοπισμένες οικογένειες

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε επαγγελματική σχολή κοντά στην πόλη της Γάζας που χρησιμοποιούνταν για τη διανομή βοήθειας, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες, την ώρα που ισραηλινά άρματα μάχης προωθούνταν περαιτέρω εντός της πόλης της Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

Νετανιάχου: Οι μάχες εναντίον Χαμάς φτάνουν στο τέλος, ο πόλεμος θα συνεχιστεί

Από την επιδρομή επλήγη τμήμα επαγγελματικής σχολής της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), η οποία τώρα παρέχει βοήθεια σε εκτοπισμένες οικογένειες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Φωτογράφος του Reuters είδε ένα χαμηλό κτίριο να κατεδαφίζεται τελείως και πτώματα τυλιγμένα σε κουβέρτες να κείτονται δίπλα στον δρόμο, εν αναμονή της μεταφοράς τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το κτίριο αυτό, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, χρησίμευε στο παρελθόν ως εγκατάσταση κεντρικών γραφείων της UNRWA, τώρα το χρησιμοποιούσαν μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ. Πρόσθεσε ότι πριν από την επιδρομή ελήφθησαν προληπτικά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης σε αμάχους.

«Σήμερα (Κυριακή) το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη IAF καθοδηγούμενα από πληροφορίες των IDF και ISA έπληξαν τρομοκρατική υποδομή στην οποία επιχειρούσαν τρομοκράτες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», σημειώνει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του.

«Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα της συστηματικής εκμετάλλευσης από τη Χαμάς υποδομών για αμάχους και του άμαχου πληθυσμού ως ανθρώπινης ασπίδας για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες», προσθέτει.

Η Χαμάς διαψεύδει τις ισραηλινές κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες ή εγκαταστάσεις για αμάχους για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε κλινική στην πόλη της Γάζας, στην οποία σκοτώθηκε ο διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων και έκτακτης ανάγκης στο υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα Χάνι Αλ Τζααφάρουι, κι άλλο ένα μέλος του υγειονομικού προσωπικού, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, υπό τη διοίκηση της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας. Προς το παρόν το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ