Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας προειδοποιεί τον Αμερικανό ομόλογό για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία

Ο Αντρέι Μπελαούσοφ επεσήμανε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελοoύσοφ και ο επικεφαλής του Πενταγώνου των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν συζήτησαν αργά χθες την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, που έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, ανακοίνωσε το ρωσικό Yπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό Yπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι ο επικεφαλής του «επεσήμανε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης εξαιτίας των συνεχιζόμενων αποστολών» εξοπλισμού των ΗΠΑ στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Οι επικεφαλής των δύο Yπουργείων Άμυνας έθιξαν επίσης και άλλα θέματα, ανακοίνωσε η ρωσική πλευρά.

Πρόκειται για την πρώτη συνομιλία μεταξύ Μπελοούσοφ και Όστιν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου στις 14 Μαΐου και διεξήχθη, όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, εν μέσω κατηγοριών από τη Μόσχα περί εμπλοκής των ΗΠΑ και της Ουκρανίας στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 150.

Σύμφωνα με το ΤΑΣΣ, που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ, οι Yπουργοί Άμυνας Ρωσίας και ΗΠΑ μίλησαν για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2023, όταν ακόμη επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ήταν ο Σεργκέι Σοϊγκού. Κατά το ίδιο ρωσικό πρακτορείο ο κ. Ράιντερ δεν διευκρίνισε ποιος ήταν ο λόγος του τηλεφωνήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ