Λίγα συνθήματα, πολλή δουλειά

Η εκλογή του Γιάννη Μανιάτη στη θέση του αντιπροέδρου της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύει ένα πράγμα: ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ανάγκη από πολιτικούς με πείρα, γνώση και προσωπικό κύρος, ό,τι δηλαδή δεν στέλνουν στις Βρυξέλλες τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και η διαδικασία εκλογής ευρωβουλευτών.

Στις εκλογές για το προεδρείο της Σοσιαλιστικής Ομάδας συμμετείχαν έντεκα υποψήφιοι για εννέα θέσεις. Ο Γιάννης Μανιάτης εκλέχτηκε έκτος και έλαβε συνολικά 80 ψήφους. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια που ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται σε τέτοια θέση.  

Τι παραπάνω έχει ο Γιάννης Μανιάτης από ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων θητειών; Μια διαδρομή αξιοζήλευτη, σε κομματικό και σε επιστημονικό επίπεδο. Παρελθόν σκληρής δουλειάς και σημαντικές επεξεργασίες σε ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής στρατηγικής, που συνδέεται με θέματα της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, στιβαρή παρουσία σε θέματα περιβάλλοντος στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας, στις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Παπαδήμου (όπου διετέλεσε υφυπουργός) και Σαμαρά (όπου ήταν υπουργός).

Οι σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις αυτό απαιτούν: λίγα συνθήματα και πολλή δουλειά.