10 άξονες προτεραιότητας για τις μεταφορές

Με το ποσό των 210 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η πλήρης αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που θα ενισχύσει την ασφάλεια των πτήσεων και θα μειώσει τις καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τον ετήσιο απολογισμό του έργου που έχει συντελεστεί στο υπουργείο του οποίου προΐσταται.Ο κύριος Σταϊκούρας ανέλυσε την πρόοδο που έχει συντελεστεί συνολικά σε 10 «μέτωπα», τα οποία είχαν τεθεί ως προτεραιότητες κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον Ιούλιο του 2023. Τα «μέτωπα» αυτά αφορούν:

n Την υλοποίηση «εμβληματικών έργων» υποδομής.

n Τη δρομολόγηση πολλών μικρότερων έργων σε όλη την επικράτεια.

n Την αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου των αστικών συγκοινωνιών.

n Την αναβάθμιση και αναδιάταξη του συστήματος, των υποδομών και της οργάνωσης του σιδηροδρομικού δικτύου.

n Την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στην Κεντρική Ελλάδα, ιδίως στη Θεσσαλία, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

n Την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

n Την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

n Την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης.

n Την υλοποίηση αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

n Την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και εργασιών του υπουργείου.

«Μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να παραδώσουμε σύγχρονα και ανθεκτικά έργα στην κοινωνία, στην ώρα τους και με σεβασμό στο υστέρημα του φορολογουμένου», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.