Τα τρία πιο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα

Βομβιστική επίθεση

στον ΣΚΑΪ

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στις αρχές Ιανουαρίου 2019 είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» στο Φάληρο. Τότε οι τρομοκράτες είχαν αφήσει ένα σακίδιο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από περίπου 10 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας. Αυτό προέκυψε από την ανάλυση της σκόνης που βρέθηκε έξω από το κτίριο καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός εξαϋλώθηκε από την ισχυρότατη έκρηξη, η οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.

Εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Εργασίας

Τα μέλη της Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας ανέλαβαν την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στις 3 Φεβρουαρίου 2024 έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο μηχανισμός εξερράγη περίπου στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Επίσης τα μέλη της Ενοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης είχαν αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας έξω από την περίφραξη της «έδρας» των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, στις 18 Δεκεμβρίου 2023. Τότε η βόμβα δεν είχε εκραγεί.

Εκρηκτική ύλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Mέλη της Ομάδας Σύμπραξης Εκδίκησης εμπλέκονται στην αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2024, στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου 2024, στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13 Νοεμβρίου 2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία, στη ρίψη χειροβομβίδας στις 8 Ιουλίου 2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και στη ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24 Ιουνίου 2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.