Επαναλειτούργησε μέρος του αεροδρομίου της Κατάνης μετά την έκρηξη της Αίτνας

Η Αίτνα, που φτάνει τα 3.324 μέτρα σε ύψος, είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει ενεργοποιηθεί και εκραγεί πολλές φορές τα τελευταία 500.000 χρόνια

Επαναλειτούργησε σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου Φονταναρόσα της Κατάνης, στη Σικελία, το οποίο είχε κλείσει νωρίς το πρωί, για να μπορέσουν να καθαρίσουν οι διάδρομοι προσγείωσης από τη μεγάλη ποσότητα στάχτης που τις σκέπασε, εξαιτίας της θεαματικής έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας.

Παρά το ότι η έκρηξη του «πύρινου γίγαντα» της Σικελίας σταμάτησε στις τρεις τα χαράματα, ο δήμαρχος της Κατάνης πριν από λίγο υπέγραψε απόφαση με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία ποδηλάτων και μοτοσικλετών, κατά τις επόμενες 48 ώρες, μέχρις ότου μπορέσουν να καθαρίσουν όλοι οι δρόμοι από τη στάχτη και τα πετρώματα.

Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα η εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου Στρόμπολι, στο αρχιπέλαγος των νήσων Εόλιε, βόρεια των ακτών της Σικελίας.

Η Αίτνα, που φτάνει τα 3.324 μέτρα σε ύψος, είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει ενεργοποιηθεί και εκραγεί πολλές φορές τα τελευταία 500.000 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ