Συνελήφθησαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι – Εκβίαζαν καταστηματάρχες

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών και χρηματισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και – αν το έκαναν – να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

Οι δράστες είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλά χρήματα. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα σχεδόν μισό εκατομμύριο σε ένα σπίτι και έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ένας εκ των κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ανώτερος αξιωματικός της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Αυτό είναι μπραβιλίκι»

Ο ειδικός αστυνομικός ερευνητής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο MEGA επεσήμανε: «Με αυτόν τον τρόπο γεννιέται η μαφία της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό είναι καθαρό μπραβιλίκι».

Και πρόσθεσε: «Δέκα τέσσερα άτομα μεταξύ αυτών και ανώτερος αξιωματικός της δημοτικής αστυνομίας. Και βεβαίως ερευνάται και το εάν το θέμα επεκτείνεται και σε πολιτικά στελέχη».

Ο κ. Μπαλάσκας συμπλήρωσε τέλος ότι εκτός από το σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε, αναζητούνται και άλλα χρήματα. «Αυτά που βρέθηκαν τα είχαν ‘μαύρα’ στο σπίτι και σε έναν λογαριασμό ο ένας εξ αυτών».