Ψυχικό: Στον εισαγγελέα ο φερόμενος δολοφόνος του τοπογράφου – Πώς έγινε η σύλληψή του

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο 44χρονος ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα εκτελέσεων και μετά στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται ζητήσει και να λάβει προθεσμία εντός της εβδομάδας για να προετοιμάσει την απολογία του.

Πώς έγινε η προσαγωγή και η σύλληψή του

Η αστυνομία ανέλυσαν 80 βίντεο τα οποία υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή όπου ο 54χρονος κινείτο στο Νέο Ψυχικό. Ο 44χρονος με την επιστροφή του προς την περιοχή του Ζωγράφου, φαίνεται πως άλλαξε το σκούτερ το οποίο χρησιμοποίησε για την εκτέλεση και μπήκε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στην ίδια περιοχή όπου εκεί υπήρχε η δική του μηχανή.

Έτσι, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σπίτι όπου ο 44χρονος διέμενε με τη σύντροφό του, και τον βρήκαν την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι, όντας ουσιαστικά με τις βαλίτσες στο χέρι.

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν να επισκεφθεί έναν νησιωτικό προορισμό, με τις Αρχές να βρίσκουν στο σπίτι τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες SIM και από την ανάκληση των στοιχείων, ενδεχομένως να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, με ποιον επικοινώνησε ο 44χρονος.

Στο σπίτι του στου Ζωγράφου έχουν βρεθεί και γάντια, τα οποία εξετάζεται αν είναι αυτά που χρησιμοποίησε κατά την εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου με 20 σφαίρες.

Το λάθος που φέρεται να έχει να πραγματοποιήσει ο συλληφθείς αφορά τη μοτοσικλέτα του και μία φράση του. Μόλις οι αστυνομικοί έπιασαν τον 44χρονο φέρεται να τους είπε: «με το δικό μου όχημα θα την έκανα; χαζός είμαι;». Ένας ισχυρισμός, που, κατά κόρον, λέγεται από δράστες ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε άρση τραπεζικού απορρήτου του 44χρονου, συγγενικών και φιλικών του προσώπων και του ύποπτου ηθικού αυτουργού, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ύποπτα εμβάσματα που θα μπορούσαν να αποτελούν «αμοιβή» για το συμβόλαιο θανάτου.