Ανησυχία σε Γερμανία μετά την επίθεση στον Τραμπ

Μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ, εντείνεται πλέον η ανησυχία στη Γερμανία για την εσωτερική σταθερότητα των ΗΠΑ, λόγω της φοβούμενης κλιμάκωσης της βίας

Τόσο ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ, όσο και ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, καταδίκασαν δριμύτατα την επίθεση εναντίον του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η πολιτική σκηνή στη Γερμανία δήλωνε ήδη ανήσυχη για την κατάσταση στις ΗΠΑ.

Η επίθεση κατά του Tραμπ διέκοψε αιφνιδίως την όποια συζήτηση περί ικανότητας του Μπάιντεν να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, καθώς μπορεί μεν ο Καγκελάριος Σολτς από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον να υποστήριξε τον Αμερικανό Πρόεδρο δηλώνοντας ότι όλοι μπορεί να υποπέσουν σε λάθη εν τη ρύμη του λόγου, ωστόσο το ζήτημα απασχολούσε ήδη τους ιθύνοντες της εξωτερικής πολιτικής στο Βερολίνο.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ, εντείνεται πλέον η ανησυχία στη Γερμανία για την εσωτερική σταθερότητα των ΗΠΑ, λόγω της φοβούμενης κλιμάκωσης της βίας στις ΗΠΑ, ενώ εγείρεται και το ερώτημα αν η Γερμανία και η Ευρώπη είναι επαρκώς προετοιμασμένες για μια δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Σε κάθε περίπτωση η Υπουργός Εξωτερικών, Aναλένα Μπέρμποκ, είχε ήδη υπογραμμίσει ότι μεριμνά για τις επαφές της και με τις δύο παρατάξεις στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπερστραιτ, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, χαρακτήρισε «αποτρόπαιο έγκλημα» την επίθεση στον Τραμπ.

Πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να υποτιμώνται οι ικανότητες του Μπάιντεν στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ σημείωσε ότι ο Καγκελάριος Σολτς δεν έχει επιδιώξει μέχρι στιγμής να επικοινωνήσει απευθείας με τον Τραμπ.

Επισήμανε ωστόσο ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας τόσο με τους Δημοκρατικούς όσο και με τους Ρεπουμπλικάνους, και μάλιστα υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός Καγκελάριος συναντήθηκε με εκπροσώπους και των δύο παρατάξεων στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ