Παροξυσμός

Αλέξανδρος Αυλωνίτης

«Το πόρισμα του κ. Ζήση ούτε τελεσίδικο είναι, ούτε αμετάκλητο είναι, ούτε καν δικαστική απόφαση είναι. Κυρίως όμως δεν είναι βούλευμα. Μόνο κάποιος που βρίσκεται σε νομικό και πολιτικό παροξυσμό θα έλεγε αυτές τις νομικές ανοησίες», έγραψε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης για να απαντήσει σε όσα υποστήριξε ο Αδωνις. Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, ο τελευταίος δεν ξέφυγε καθόλου από την κυβερνητική γραμμή αντίδρασης. Οπότε, δεν ήταν κι ο μοναδικός που βρέθηκε σε νομικό και πολιτικό παροξυσμό.

ΤΙΤΛΟΣ

Ποσοστό

Αννα Διαμαντοπούλου

H Αννα Διαμαντοπούλου δεν συμμερίζεται την κυβερνητική ευφορία. Δεν πείθεται, όπως είπε, ότι είναι success story η πτώση του ποσοστού της ανεργίας κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10% γιατί «παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ». Εντάξει, δεν έχει άδικο αφού μιλάμε για μια αγορά εργασίας όπου το 70% των μισθωτών συνεχίζει να παίρνει μισθούς ως 950 ευρώ. Απλά τώρα που είναι υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κριτικάρει τη γαλάζια κυβέρνηση με μεγαλύτερη ευκολία.

ΤΙΤΛΟΣ

Μαντίλι

Χάρης Δούκας

Πασοκική εσωκομματική αναμέτρηση χωρίς μάχη της Κρήτης δεν γίνεται (για ευνόητους λόγους). Γι’ αυτό, κυκλοφόρησε βίντεο με τη μαντινάδα που αφιέρωσαν στον Χάρη Δούκα ενώ περιόδευε στη λεβεντογέννα. Εγώ να επισημάνω για τους λάτρεις των σημειολογικών λεπτομερειών ότι στον υποψήφιο πρόεδρο φόρεσαν μαύρο μαντίλι κι όχι το λευκό του γάμου. Το αναφέρω επειδή – ως γνωστόν – στο νησί είθισται να «βαρούν τα μαύρα ρούχα», να βαραίνουν δηλαδή περισσότερο κι από τα σίδερα.

ΤΙΤΛΟΣ

Πρόβλεψη

Αδωνις Γεωργιάδης

«Ο Παύλος Πολάκης θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ήδη παρελθόν και δεν το ξέρει». Η πρόβλεψη ανήκει στον Αδωνι Γεωργιάδη. Κλέβει μαντείο ο γαλάζιος αντιπρόεδρος. Γιατί ακόμη και να μην εκπληρωθεί η προφητεία του (που μεταξύ μας είναι και το πιθανότερο), ο Σφακιανός έχει ξεβάψει τόσο πάνω στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε εκείνος να ορίζει το ύφος του οποιοσδήποτε κι αν χαράσσει την πολιτική του από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.