Αδελφός βίαζε την αδελφή του στην Καλαμάτα

Σε δομή κακοποιημένων γυναικών μεταφέρθηκε μια 32χρονη μετά την αποκάλυψη ότι ο συνομήλικος σύντροφός της την κρατούσε «φυλακισμένη», τη χτυπούσε και τη βίαζε επί σχεδόν έναν μήνα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η γυναίκα είχε υποστεί βιασμό κατ’ εξακολούθηση κατά φύση και παρά φύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 32χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει μεγάλα αιματώματα και εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία στο κορμί της ενώ ο 32χρονος φέρεται να τη χτυπούσε ακόμη και με ξύλο. Μάλιστα την έβγαζε βόλτα με μάσκα και γυαλιά ηλίου. Η 32χρονη βρήκε την ψυχική δύναμη να απευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Διδυμοτείχου όπου ανέφερε τον εφιάλτη που ζούσε και με εμφανή τα τραύματά της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και αμέσως μετά οδηγήθηκε στη δομή. Εις βάρος του 32χρονου που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, παράνομη κατακράτηση και ενδοοικογενειακή βία ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιστατικά κακοποίησης γυναικών. Η 32χρονη ανέφερε ότι γνώρισε τον δράστη μέσω Διαδικτύου.

Μια ακόμη σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης γυναίκας είδε το φως της δημοσιότητας. Στην Καλαμάτα μια 36χρονη κατήγγειλε βιασμό επί 20 ημέρες από τον 35χρονο αδελφό της, ο οποίος την απειλούσε πως εάν τον κατήγγελλε θα την έδιωχνε από το σπίτι όπου διέμεναν. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη την εξανάγκασε να φύγει, με αποτέλεσμα η 36χρονη να μένει σε ένα παγκάκι. Την επόμενη ημέρα η γυναίκα επικοινώνησε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ανέφερε όσα είχε ζήσει. Λίγο αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 35χρονο. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το θύμα για τα δικαιώματά του και ανέφερε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του αδελφού της, ωστόσο αρνήθηκε την εγκατάσταση της εφαρμογής «κουμπί πανικού». Συναίνεσε όμως στη μεταφορά της σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας. Για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας στον 35χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την άσκηση ψυχολογικής βίας και για την απειλή μην καταγγείλει τις πράξεις. Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει την αδελφή του στα 50 μέτρα. Για το θέμα του βιασμού σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και θα εξεταστεί το ζήτημα από τη Δικαιοσύνη τις προσεχείς ημέρες.