Επιδότηση

«Οπως αποδεικνύεται, η πολυδιαφημισμένη από τα πρόθυμα ΜΜΕ επιδότηση στις τιμές του ρεύματος δεν θα ξεπεράσει τα 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, κι αυτό για τις πρώτες 500, που σημαίνει πως η μέγιστη επιδότηση θα φτάσει τα 8 ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. Εντάξει, δεν την υπογράφει ως ειδήμων ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Ζαμπάρας. Ωστόσο, λίγα μαθηματικά αρκούν για να υποθέσει κάποιος ότι οι καταναλωτές δεν θα ανακουφιστούν μόλις ανοίξουν τους λογαριασμούς του Αυγούστου.

Φήμες

Ακούγεται πως πλέον οι σχέσεις συριζαϊκής ηγεσίας και Σωκράτη Φάμελλου δεν είναι οι καλύτερες. Γι’ αυτό κυκλοφορούν φήμες για αντικατάσταση του τελευταίου. Για την ακρίβεια, κυκλοφορούν ονόματα πιθανών διαδόχων του στην προεδρία της ΚΟ, σαν αυτό της Θεοδώρας Τζάκρη για παράδειγμα. Οι κονεσέρ, πάντως, επιμένουν ότι δεν τίθεται θέμα ανακατατάξεων. Κρίμα. Με μια επικεφαλής ΚΟ όπως η βουλευτής Πέλλας θα γινόταν πιο διασκεδαστική η δουλειά όσων γράφουν παραπολιτικές στήλες.

Διαγραφή

Δεν έχει χρόνο να προετοιμάσει την απολογία του ενώπιον του πειθαρχικού του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης, αλλά βγαίνει στα κανάλια για να δώσει το σκεπτικό της. Να πει, δηλαδή, ότι «στα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του». Βέβαια, αν άνοιγε το χρονοντούλαπο της Ιστορίας, θα έβρισκε μέσα όλες εκείνες τις φορές που ο Ανδρέας αποφάνθηκε ότι κάποιος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος γιατί διαφωνούσε μαζί του.

Αγώνες

Ο Νίκος Δένδιας έκανε ένα επετειακό ποστ. Θέλησε να θυμίσει πως σαν χθες, τέσσερα χρόνια πριν, υπέγραψε ως υπουργός Εξωτερικών τη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, με την οποία «κατοχυρώσαμε τα εθνικά συμφέροντα και επιβεβαιώσαμε ότι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην περιοχή μας». Τώρα που η εθνικοπατριωτική πτέρυγα της ΝΔ έχει το πάνω χέρι εσωκομματικά, καλό είναι να επισημαίνει κανείς τους αγώνες του για το έθνος.