Παράγοντες

«Για να έχεις διάρκεια και να βρίσκεσαι στο ίδιο υψηλό επίπεδο θέλει να έχει πολλούς παράγοντες να συμπίπτουν. Αυτή τη χρονιά υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν δίπλα μας και σε όλα τα παιδιά. Η Ομοσπονδία ήταν άψογη» είπε ανάμεσα σε άλλα ο προπονητής του Μίλτου Τέντογλου. Να αναγνωρίζει κανείς και τα άσχημα και τα καλά όταν συμβαίνουν είναι ένα βήμα προς την ωρίμαση. Ο Γιώργος Πομάσκι το έχει κάνει. Κάποιοι στην ελληνική ψηφιακή δημόσια σφαίρα το προσπαθούν ακόμη.  

Διακοπές

Οι διακοπές είναι ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με τη Σοφία Βούλτεψη. Οχι όμως οι διακοπές στα νησιά, οι διακοπές στο χωριό ή την ενδοχώρα. Εκεί φρονεί ότι πρέπει να πηγαίνουν οι Ελληνες επειδή η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πάλι καλά που δεν μας πρότεινε να το ρίξουμε και στον αγροτουρισμό, να δουλεύουμε στις φάρμες για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Ικανή την έχω.

Δίκαιο

Πληγώθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης με το ποστ Κασσελάκη. Οπότε, αναρωτήθηκε «είναι δίκαιο να γυρνάω τα νοσοκομεία, για να δω τα προβλήματα και να βρω λύσεις στις χρόνιες ελλείψεις – και θα βρω – και να διαβάζω αυτή την ανάρτηση από έναν άνθρωπο, που έναν μήνα τώρα κάνει διακοπές στη Μύκονο, έχοντας αφήσει τους εργαζομένους του απλήρωτους και χωρίς το δώρο τους;». Δεν έχω απάντηση στην απορία. Μπορώ μόνο να επισημάνω ότι κι αυτός πιστεύει πως η πάλη στις λάσπες είναι δίκαιη κι έγινε πράξη.

Μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat για τον δείκτη τιμών στα τρόφιμα, υπογραμμίζοντας ότι εδώ αυξήθηκε 1,4% τον Ιούλιο ενώ στην ευρωζώνη 2,3%. Το έκανε για να πει πως αυτό οφείλεται στα  µέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Φαντάζομαι, πάντως, ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως παλιός δημοσκόπος ξέρει πως οι κυβερνητικές γραμμές δεν μεταφράζονται πάντα σε αποδοχή στα γκάλοπ.