Δέσμευση Βρετανού Πρωθυπουργού να μην εγκαταλείψει προσπάθειες για τερματισμό των ταραχών

Θα προεδρεύσει νέας σύσκεψης Υπουργών και της Αστυνομίας για να αξιολογήσουν τα επόμενα βήματα

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ δεσμεύτηκε την Πέμπτη να μην χαλαρώσει τις προσπάθειες για να σταματήσουν οι ταραχές από ακροξεξιούς σε πολλές πόλεις της Αγγλίας.

Ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης ήταν σε μεγάλο βαθμό ειρηνικό, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα προεδρεύσει νέας σύσκεψης Υπουργών και της Αστυνομίας αργότερα σήμερα για να αξιολογήσουν τα επόμενα βήματα.

Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας – Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε

Σημείωσε επίσης ότι το σύστημα δικαιοσύνης θα συνεχίσει να εργάζεται με ταχύτητα για να καταδικαστούν όσοι ευθύνονται και τελούν ήδη υπό σύλληψη.

«Είναι σημαντικό να μην τα παρατήσουμε τώρα», είπε ο Στάρμερ στα μέσα ενημέρωσης σε επίσκεψη σε τζαμί στο Σόλιχαλ της δυτικής Αγγλίας.

Ανέφερε πως ενισχύθηκε η αστυνόμευση σε μέρη υψηλού κινδύνου. Διαδηλώσεις κατά ακροδεξιών στοιχείων έγιναν στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Λίβερπουλ και το Νιούκαστλ.

Στη Βόρεια Ιρλανδία όμως σημειώθηκαν και πάλι ταραχές από ακροδεξιές ομάδες.

Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε σε ετοιμότητα 6.000 ειδικούς αστυνομικούς σε όλη την Αγγλία, αφού ακροδεξιά στοιχεία κάλεσαν σε διαδηλώσεις μέσω των ΜΚΔ κατά της μετανάστευσης.

Την Πέμπτη, ο Δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν ευχαρίστησε την Αστυνομία για τις προσπάθειές της και όσους ειρηνικά διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας.

Το βράδυ της Τετάρτης έγιναν δέκα συλλήψεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ