ΟΙ ΗΠΑ στο στόχαστρο της WADA, η ΔΟΕ αδιαφορεί

Για μια ακόμα φορά οι ΗΠΑ και ο δικός τους οργανισμός αντιντόπινγκ USADA βρίσκεται στο στόχαστρο και η ΔΟΕ…σφυρίζει αδιάφορα.

Η WADA λίγο πριν από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων κατηγορεί ανοιχτά την υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ ότι συνεχίζει να αποκρύπτει θετικά δείγματα αμερικανών αθλητών και τους επιτρέπει να συμμετέχουν κανονικά σε αγώνες θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα του αθλητικού ανταγωνισμού.

Μάλιστα αναφέρει ότι ένας αθλητής υψηλού επιπέδου, ο οποίος συμμετείχε σε προκριματικούς Ολυμπιακών Αγώνων και σε διεθνείς διοργανώσεις στις ΗΠΑ, και παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει αναβολικά και EPO, του επιτράπηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται. Η υπόθεσή του δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, τα αποτελέσματα δεν ακυρώθηκαν και του επιτράπηκε να κρατήσει τα χρηματικά έπαθλά του!

Και η ανακοίνωση της WADA καταλήγει: «Είναι ειρωνικό και υποκριτικό από την USADA να φωνάζει όταν θεωρεί ότι άλλοι οργανισμοί αντιντόπινγκ δεν ακολουθούν τους κανόνες κατά γράμμα, ενώ η ίδια δεν ανακοίνωσε υποθέσεις ντόπινγκ για χρόνια και επέτρεψε στους παραβάτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται».