ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός σε έκρηξη οχήματος στο Τελ Αβίβ – Τρομοκρατική ενέργεια εξετάζει το Ισραήλ

H έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα – Ένας περαστικός που τραυματίστηκε μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει την έρευνα, λέει η αστυνομία

Ένας άνθρωπός σκοτώθηκε σε έκρηξη οχήματος το απόγευμα της Κυριακής στο Τελ Αβίβ, με την ισραηλινή αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο σημείο, ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ, Πέρετς Αμάρ, είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα και ότι το κλειδί για το κίνητρο είναι η ταυτότητα του νεκρού.

«Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις το σώμα», λέει ο Αμάρ. «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ένας αθώος πολίτης, αλλά κάποιος που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό».

Footage from a nearby CCTV Camera of tonight’s Explosion of a Truck Bomb in Tel Aviv, Israel. pic.twitter.com/WdEyTBbGDh

— OSINTdefender (@sentdefender) August 18, 2024

Another Angle from a CCTV Camera of the Truck Explosion earlier tonight in Tel Aviv, Israel. pic.twitter.com/R5FBBwYYtU

— OSINTdefender (@sentdefender) August 18, 2024

«Ήταν εγκληματική ή τρομοκρατική επίθεση; Η ταυτότητα του άνδρα είναι κρίσιμη για τον προσδιορισμό αυτού», λέει, προσθέτοντας ότι η πιθανότητα να επρόκειτο για απόπειρα επίθεσης ενισχύεται από τα ευρήματα στο σημείο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ένας περαστικός που τραυματίστηκε στην έκρηξη μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει την έρευνα.

Destruction after an explosion in the Israeli capital of Tel Aviv pic.twitter.com/N3jNI1M5ek

— Hamdan News (@HamdanWahe57839) August 18, 2024