Ειρωνείες

Μια και λέγαμε χθες για τα εξώδικα που έχουν γίνει πολύ της μόδας στον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ένα κι η Αθηνά Λινού στον Πολάκη. Εκείνος της απάντησε αμέσως μέσω σόσιαλ μίντια ότι δεν παίρνει πίσω λέξη. Φυσικά, δεν έλειψαν κι οι ειρωνείες, όπως το «έχω τρομοκρατηθεί» με τρία emojis που έχουν σκάσει στα γέλια. Δεν ξέρω πόσο διασκεδαστικός είναι για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτός ο εμφύλιος όλων εναντίον όλων, για εμάς τους υπόλοιπους πάντως είναι σαν να βλέπουμε καλή επιθεώρηση.  

Γλώσσα

«Μπορείτε να σκεφτείτε άλλους ευρωβουλευτές να μιλάνε με αυτή τη γλώσσα, που δεν θυμίζει πεζοδρόμιο απλά, θυμίζει καταγώγιο της Τρούμπας το 1950. Είναι ξεκάθαρα όχι μόνο θέμα ΣΥΡΙΖΑ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει τις αποφάσεις του και ο εισαγγελέας, γιατί έχουμε ψηφίσει και έναν νόμο για ρητορική μίσους». Το σχόλιο για τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά έγινε από έναν νυν σύντροφό του, τον Συμεών Κεδίκογλου. Μάλλον κανείς δεν του έχει εξηγήσει ότι αυτό είναι το τελευταίο στάδιο του πολακισμού.

Αξιολόγηση

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις διακοπές (της Interview), ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κάτι κοινό με τον συριζαίο πρόεδρο: μοιράζονται τις δύο πρώτες θέσεις στην αρνητική αξιολόγηση του δείγματος. Βέβαια, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ πιάνει 81,6% και προηγείται 0,8% του αντιπάλου  του – παρότι το ΠΑΣΟΚ τα πάει πολύ καλύτερα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ. Με κάτι τέτοια νούμερα επιβεβαιώνονται εκείνοι που λένε ότι η αντιπολίτευση χρειάζεται επειγόντως φρέσκα πρόσωπα και κατά προτίμηση όχι άγνωστα.

Λεωφορεία

Η Αννα Διαμαντοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στο Κορωπί. Την επέκρινε επειδή «κάθε χρόνο αγοράζονται εκατοντάδες λεωφορεία από τουριστικές εταιρείες ή από τα ΚΤΕΛ χωρίς όμως να υπάρχει συμμετοχή της παραγωγικής Ελλάδας στη διαδικασία». Το επιχείρημά της αποτυπώνει πολύ καθαρά γιατί οι υπόλοιποι πασόκοι θεωρούν ότι εκείνη ανοίγει την εσωκομματική διαδικασία και σε ψηφοφόρους της ΝΔ.