Στάτους

Υστερα από πολλά χρόνια που οι σύντροφοι τον είχαν αποσύρει από την κομματική βιτρίνα, ο Νίκος Παππάς επανήλθε σ’ αυτήν ως πρόεδρος της συριζαϊκής ΚΟ. Βέβαια, την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, το κόμμα έχασε άλλον έναν βουλευτή (ο επικεφαλής διέγραψε την Αθηνά Λινού) και τώρα μπορούν να ξεκινήσουν τα στοιχήματα για το πότε θα απωλέσει και το στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού μετρά μόλις τρεις εθνοπατέρες περισσότερους απ’ το ΠΑΣΟΚ.

Οργανα

«Το κόμμα μου δημοκρατικά έχει επιλέξει τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο σέβομαι από την πρώτη ημέρα της εκλογής του. Του το έχω πει ξεκάθαρα, αλλά προφανώς όπου υπάρχει θέμα πολιτικής διαφοράς για το συμφέρον όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κοινωνίας, θα του το λέω και θα το λέω στα όργανα», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την καρατόμηση. Σύμφωνοι, πλέον όμως τα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σαν τα παλιά γουναράδικα των αριστερών. Εκεί δίνουν ραντεβού.

Θέση

Εντάξει, η ανάθεση στη Γιώτα Πούλου της θέσης της συντονίστριας της ΕΠΕΚΕ δεν ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη απ’ αυτές που επιφύλαξε ο συριζαίος πρόεδρος στην ΚΟ του. Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη απ’ τους φανατικούς καταναλωτές συριζαϊκών ειδήσεων επειδή θυμήθηκαν πως εκείνη είχε αντιταχθεί στη διαγραφή Πολάκη, καταθέτοντας καίρια ερωτήματα τύπου «τι θα πω εγώ στην εκλογική μου περιφέρεια που όλοι είναι θαυμαστές της αψάδας του Σφακιανού;». Κακώς, εξεπλάγησαν, πάντως. Στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ όλοι βρίσκονται σε βέρτιγκο.

Κόπωση

«Η κυβερνητική μηχανή δουλεύει εντατικά και αυτό που λένε ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, σε αυτό τον πρώτο χρόνο της δεύτερης τετραετίας έχουν γίνει και μεγάλα και πάρα πολλά μικρά», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης. Ας δεχτούμε για χάρη της κουβέντας πως έχει δίκιο. Το θέμα, άλλωστε, είναι πόση μεταρρυθμιστική ορμή θα έχει η κυβέρνηση από εδώ και πέρα – πόσες και τι είδους αποφάσεις θα πάρει με γνώμονα το 28% το οποίο έπιασε στις ευρωεκλογές, δηλαδή.