Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στη League Phase

Δράκοι, Κόκκινοι Διάβολοι, παλιοί γνωστοί, αλλά και πολλοί άγνωστοι είναι τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στη League Phase του αναβαθμισμένου Γιουρόπα Λιγκ.

Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα αλλά και καλύτερα: ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τους Ρέιντζερς (εντός), Πόρτο (εκτός), Μπράγκα (εντός), Λυών (εκτός), Καραμπάγκ (εντός), Μάλμε (εκτός), Τβέντε (εντός), Στεάουα (εκτός). Ο ΠΑΟΚ με τις Σλάβια Πράγας (εντός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός), Φερεντσβάρος (εντός), Σοσιεδάδ (εκτός), Πλζεν (εντός), Γαλατασαράι (εκτός), Στεάουα (εντός), Ρίγα RFS (εκτός).

Η σειρά των αγώνων και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σήμερα από την UEFA όπως και στα άλλα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ στάθηκε άτυχος όσον αφορά τις έδρες όπου καλείται να αντιμετωπίσει τις δύο θεωρητικά ισχυρότερες ομάδες με τις οποίες κληρώθηκε αφού θα παίξει εκτός έδρας με την Πόρτο και τη Λυών.

Από τους Δράκους έφυγε το καλοκαίρι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο και στον πάγκο κάθεται πλέον ο Βίτορ Μπρούνο, ενώ ας μην ξεχνάμε τους δεσμούς που έχει ο Νταβίντ Κάρμο με την ομάδα του πορτογαλικού λιμανιού.

Η Λυών παρά τα 140 εκατ. ευρώ που δαπάνησε για μεταγραφές ξεκίνησε με δύο ήττες στη Λιγκ 1 και φυσικά η γκρίνια έκανε την εμφάνισή της.

Με δεδομένο πως οι οκτώ βαθμοί δίνουν πρόκριση στη φάση των 16, ο Ολυμπιακός μπορεί να τους βρει από τα παιχνίδια στο Γ. Καραϊσκάκης με τους Ρέιντζερς, Τβέντε και Καραμπάγκ, ενώ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανυπέρβλητα τα εμπόδια των Μάλμε (απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) και Στεάουα. Η τελευταία αποτελεί κοινό παρονομαστή για τις δύο εκπροσώπους μας, αφού κληρώθηκε να παίξει και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Να σημειωθεί ότι προπονητής της ρουμανικής ομάδας, η οποία έχει μετονομαστεί σε FCSB, είναι ο Κύπριος Ηλίας Χαραλάμπους ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη διετία 2005-2007.

Επίσης, στον δρόμο του θα βρεθεί και η Χρήστος Ζαφείρης της Σλάβια Πράγας.

Ασφαλώς το μεγαλύτερο όνομα μεταξύ των 16 αντιπάλων που αναδείχθηκαν χθες είναι αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ΠΑΟΚ θα την αντιμετωπίσει στο Ολντ Τράφορντ, αλλά με την εικόνα που έχει τους τελευταίους μήνες και παρά τα 220 εκατ. ευρώ που έχει δαπανήσει φέτος για την ενίσχυσή της, ο Δικέφαλος μπορεί να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα αν και η μεγαλύτερη εικόνα της κλήρωσής του είναι δυσοίωνη.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των οκτώ αγωνιστικών:

1η αγωνιστική: 25-26 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 3 Οκτωβρίου

3η αγωνιστική: 24 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 7 Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 28 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 12 Δεκεμβρίου

7η αγωνιστική: 23 Ιανουαρίου 2025

8η αγωνιστική: 30 Ιανουαρίου 2025