Ελλάδα

Το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που υπήρξε πάντα παρόν στο ραντεβού του με την Ιστορία, ο 88χρονος Κώστας Σημίτης, θα γιορτάσει την Τετάρτη τον «μισό αιώνα ΠΑΣΟΚ» στην επίσημη εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη στο Ζάππειο. Από τον χαιρετισμό που θα απευθύνει, άπαντες αναμένουν να ακούσουν «ποια είναι η Ελλάδα» του επόμενου μισού αιώνα στην οποία επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ. Πριν από 24 χρόνια ο ίδιος την είχε περιγράψει με τη φράση «Αυτή είναι η Ελλάδα», που έμεινε στην Ιστορία.

Χρώμα

Υπέρ της προσφυγής στα μέλη τάχθηκε ξανά ο Νικόλαος Φαραντούρης, τον οποίο είχε στοχοποιήσει ο αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κασσελάκης, υπενθυμίζοντάς του, μέσω ανάρτησης, και μια συζήτηση που είχαν «τον Μάιο στο Χιούστον» και κάνοντας αναφορά σε χρήμα «άσπρο / μαύρο» που «στήριζε το κόμμα». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε περιγράφοντάς τον με λόγια θερμά, ενώ διευκρίνισε πως παρεμβαίνει για λόγους «αφύπνισης της ηγεσίας». Για το χρώμα του χρήματος, κουβέντα.

Μόρφωμα

Κάθετη εμφανίστηκε η αδελφή του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ζανέτ Τσίπρα σε ανάρτησή της, στην οποία έκανε λόγο για «πολιτικό μόρφωμα» που «κατά τη γνώμη της» τελείωσε καθώς «ό,τι είχε να δώσει το έδωσε», ενώ διαπίστωσε πως με την «προεδρία του παρόντος» πάνε «από το κακό στο χειρότερο». Παρότι το αίμα νερό δεν γίνεται, κανείς δεν θέλει να σκεφτεί πως η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη με τις ευλογίες του πρώην προέδρου.

Μύθος

Τον μύθο του στην Ελλάδα ήρθε να ζήσει ο θρύλος του NBA Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος εθεάθη την Παρασκευή να απολαμβάνει το ελληνικό καλοκαίρι πλέοντας στο κρητικό πέλαγος με την πολυτελή θαλαμηγό του. Ο 61χρονος «Ερ Τζόρνταν» πάτησε και κρητική γη, επιλέγοντας μάλιστα να απολαύσει μαζί με την παρέα του τις σπεσιαλιτέ του νησιού σε εστιατόριο στο ενετικό λιμάνι Χανίων, ενώ χθες έπλευσε προς το Ρέθυμνο. Την ίδια ώρα αρκετοί από το NBA είχαν συγκεντρωθεί στα πέριξ της Πύλου για τον γάμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο.